VIDEO Klaus Iohannis a închinat o halbă de bere cu sibienii, la deschiderea Cibinfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Klaus Iohannis a deschis Cibinfest
Primarul Klaus Iohannis a deschis Cibinfest

Cunoscut drept un politician extrem de sobru, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a închinat simbolic o halbă de bere cu sibienii, la deschiderea parcului de distracţii şi a cortului de bere din centrul Sibiului.

Primarul a deschis oficial cea de-a doua ediţie a Cibinfest, eveniment care aduce timp de patru zile cel mai mare parc de distracţii mobil din România în centrul Sibiului, împreună cu un festival al berii.

„Cred că începem o nouă tradiţie pentru Sibiu aici. Până acum am avut tot felul de manifestări în acest anotimp, şi cred că acum 12 ani, dacă bine îmi amintesc, am avut ultima dată un cort de bere aici, în centrul Sibiului, în Piaţa Mare. Dacă bine îmi amintesc atunci a fost un succes şi cred că acum suntem pe cale de a repeta acest succes.

Sărbători de toamnă există peste tot în lume, probabil cel mai cunoscut eveniment de acest tip este Oktoberfest din Munchen. Acela este cu siguranţă cel mai mare, poate reuşim în timp să-l facem pe acesta al doilea ca mărime, cel puţin dacaă văd câţi sibieni au venit acum la deschidere cred că avem şanse foarte bune”, a spus primarul Sibiului.

Iohannis i-a felicitat pe organizatori şi a gustat apoi din prima halbă cu bere, după deschiderea butoiului uriaş. „Lăsaţi să curgă berea!”, a mai spus primarul, în aplauzelele zecilor de sibieni aflaţi în cort.

La Cibinfest, ciocanele, Enterprise, imensul paianjen Techno Jump și multe alte mașinării fac deliciul publicului amator de senzații tari, în cel mai mare parc de distracții mobil din România. Anul acesta, parcul de distracții este completat și de un festival al berii, într-un cort de 1.200 de metri pătrați. Aici, atmosfera bavareză este întreținută de o trupă venită special din Austria pentru acest eveniment, Spatzen 2000. Alături de austrieci, în cort vor mai concerta Snaco Dixie Band iar trupele de dansuri săsești a FDGR și Ringelrein din Bacău vor susține vineri, sâmbătă și duminică spectacole de dansuri săsești și tiroleze.

Cortul din Piața Mare se deschide în fiecare zi la ora 12 și se închide la ora 23. În fiecare zi, în cort vor avea concursuri, cu premii în bere sau băuturi răcoritoare, iar gurmanzii vor putea degusta preparate tradiţionale bavareze.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite