VIDEO Exercițiu de salvare spectaculos la Centrul de Afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exercitiu de salvare la Centrul de Afaceri
Exercitiu de salvare la Centrul de Afaceri

Peste 200 de persoane au fost mobilizate joi la un exercițiu spectaculos desfășurat la Centrul de Afaceri din Sibiu. Faptul că autospeciala cea mai performantă a ISU Sibiu este și acum blocată în service reprezintă în continuare o problemă pentru pompierii sibieni.

O demonstrație violentă, un incendiu izbucnit la parterul clădirii, salvări spectaculoase de la înălțime, dar și o intervenție a SRI în cazul unei valize suspecte, toate acestea au fost cuprinse în exercițiul spectaculos desfășuart joi la Centrul de Afaceri din Sibiu, exercițiu a cărui pregătirea a durat mai bine de o lună de zile și în care au fost angrenate peste 200 de persoane din insituțiile cu atribuții pe linia situațiilor de urgență.  

”Scopul exercițiului a fost unul de a antrena forțele participante și averifica colaborarea între instituțiile care asigurăm funcții în managementul situațiilor de urgență. Suntem mulțumiți că din punct de vedere al tehnicii nu am avut probleme, s-a desfășurat în mod normal, avem câteva observații, încercăm să tragem câteva bune practici și câteva învățăminte, ca la exercițiile viitoare să fim mai buni”, a spus lt.col. Cosmin Balcu, inspector șef ISU Sibiu.



Potrivit acestuia, o mare problemă rămâne faptul că autospeciala cea mai performantă a ISU Sibiu este și acum blocată în service, după ce, în urma unui accident de circulație, firma asiguratoare nu a plătit valoarea reparațiilor.

”Avem o autospecială Iveco care este și acum la cei care au reparat-o, din cauza unui accident, firma de asigurări nu dorește să facă plata, am câștigat în instanță, acea autospecială are un tun pentru stingere, suntem siguri că cu acea autospecială reușeam să stingem un posibil incendiu de pe clădire sau de la etajele superioare.

Aceste autospeciale care sunt în dotare, cu tunuri de apă mai mici, nu ajungem la ultimele etaje să stingem incendiul. Am mai avea nevoie de o autoscară mai mare, avem autoscări în dotare dar nu sunt pentru clădirile foarte înalte”, a mai spus Balcu.

Exercitiu de salvare la Centrul de Afaceri
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite