VIDEO Duşuri reci şi fructe proaspete pentru animalele de la Zoo ca să reziste caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara locatarii Grădinii Zoologice mănâncă lunar o tonă şi jumătate de fructe. Cei mai mari consumatori de fructe sunt urşii, fiecare dintre ei primind zilnic aproximativ 10 kilograme de astfel de hrană.

CITIȚI ȘI:

Puncte de prim ajutor în caz de caniculă la Sibiu

Căldura face primele victime la Sibiu

Temperaturile ridicate din termometre impun o alimentaţie echilibrată nu doar pentru noi, ci şi pentru necuvântătoare. „Locatarii” Grădinii Zoologice din Sibiu au parte, în aceaste zile caniculare, de foarte multă hidratare şi de o alimentaţie specială.

Lupii albi au amenajat un spaţiu cu foarte multă umbră, şi de asemenea apă la discreţie, un spaţiu cu umbră multă având la dispoziţie şi iacul. Alimentaţia este una uşoară, potrivită pentru sezonul cald, în care la loc de cinste stau fructele şi legumele proaspete. Cei mai mari consumatori de fructe sunt urşii. Pentru fiecare dintre ei, cei de la Grădina Zoologică pregătesc zece kilograme de fructe în fiecare zi. De asemenea, urşii au la dispoziţie un bazin şi un duş improvizat, unde se răcoresc ori de câte ori simt nevoia.

„Le asigurăm condiţiile de care au nevoie în această perioadă”, povesteşte Constantin Bebeşelea, director la Zoo în timp ce admiră urşii care s-au apropiat instantaneu de bazinul cu apă în momentul în care robinetul conductei de alimentare s-a deschis.

Mari amatoare de fructe sunt şi maimuţele, pentru care miezul sâmburelui de caisă, de exemplu, reprezintă un adevărat deliciu. Tot maimuţele sunt mari consumatoare de ceapă, dar nu refuză nici fructele de sezon cum sunt căpşunile, merele sau cireşele. În total, animalele de la Zoo Sibiu consumă, în fiecare dintre lunile de vară, aproximativ o tonă şi jumătate de fructe proaspete.

Aflată în incinta pădurii Dumbrava, Grădina Zoologică adăposteşte 187 de animale şi pasari din 47 de specii. Printre atracţiile grădinii se numără opt lupi iberici, aduşi în primăvara acestui an, şi singurele zebre existente într-o grădină Zoo din România. Preţul unui bilet de intrare este de 3 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii, elevi şi pensionari, iar animalele pot fi vizitate în fiecare zi între orele 09:00 şi 19:00.

 „În această perioadă, le administrăm animalelor care consumă mai multe legume şi fructe”, Constantin Bebeşelea, director Zoo Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite