VIDEO Directorii muzeului Brukenthal s-au alăturat astăzi protestatarilor, după incidentul de luni GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul  sibienilor care aleg să-și spună nemulțumirile în stradă crește de la o zi la alta. În această seară, aproximativ 2.500 de oameni au ieșit la marșul de protest. Printre ei, s-au numărat directorul Muzeului Național Bruckenthal și adjunctul lui, în semn de protest după ce colegul lor, șeful galeriilor de artă din muzeu, a fost lovit luni cu un ghiveci în cap.

Sibienii au ieșit din nou astăzi în stradă, în cea de-a cincea zi de manifestări de la Sibiu. Traseul urmat a fost același, respectiv Piața Mare – strada Nicolae Bălcescu – Calea Dumbrăvii – bulevardul Mihai Viteazul și retur, durata protestului fiind de aproximativ 3 ore.

Manifestanții s-au oprit la sediul PDL, în fața căruia au depus o cruce și o coroană de flori, iar pe bulevardul Mihai Viteazul, unde luni șeful galeriilor de artă de la muzeul Bruckenthal a fost lovit cu un ghiveci în cap, s-a circulat pe partea opusă celei unde a avut loc incidentul.



Printre protestatari s-au numărat și Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Bruckenthal, alături de directorul adjunct Gheorghe Ban.

”E și al doilea om din muzeu aici, să ne omoare pe toți. Nu are nimic de-a face cu politica. Trebuie să ieșim să arătăm că avem curajul să fim omorâți de ticăloșii ăștia”, a spus Sabin Luca, arâtând în direcția balcoanelor de unde s-a aruncat ghiveciul.

”E o treabă individuală, opțională, n-am mobilizat pe nimeni, dar ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru este absurd, irațional, condamnabil”. A adăugat Gheorghe Ban, directorul adjunct al muzeului.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite