VIDEO DIICOT a destructurat un grup de contrabandişti cu aur din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 3 societăţi comerciale de pe strada 9 Mai au fost făcute 12 percheziţii, iar 15 persoane au fost duse la DIICOT Alba pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aduceau aur din Turcia pe care îl vindeau ilegal în România, prejudicial fiind de peste 2.400.000 de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infracţional, constituit din 10 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu bijuterii din aur şi evaziune fiscală,

“În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României, a unor cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenind din Turcia. Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor de profil pe care învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit documentului citat, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.400.000 de lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii la sediul a 3 societăţi comerciale de pe pe raza municipiului Sibiu, pe strada 9 Mai, ocazie cu care a fost descoperite şi ridicate aproximativ 22 de kilograme de bijuterii din aur.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare bulgare.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost duse în vederea audierii 15 persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite