UPDATE VIDEO Acțiunea de salvare a sportivului căzut de la 50 de metri, în munții Făgăraș, a durat 13 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenția s-a finalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3 și jumătate. Tânărul de 29 de ani a fost dus la refugiul Călțun și ulterior la Piscu Negru, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD. Bărbatul era sportiv de performanță, practica maratonul montan și se afla în zonă împreună cu alți trei colegi.

CITŢI ŞI:

Doi turiști polonezi au fost recuperați de salvamontiștii sibieni de pe Valea Arpașului

Turist recuperat de salvamontiști după ce a căzut pe stânci, la Bâlea

Tânărul a căzut ieri de la o înălţime de aproximativ 50 de metri, în munţii Făgăraş, între vârful Negoiu şi Lacul Călţun. Bărbatul era sportiv de performanță, practica maratonul montan și se afla în zonă împreună cu alți trei colegi, aceștia din urmă fiind cei care au sunat la 112.

La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă 12 salvamontişti din Sibiu şi Argeş și 3 jandarmi montani, şi a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Elicopterul nu a putut ateriza, din cauza vremii nefavorabile, astfel că tânărul a fost dus de salvamontişti până la refugiul Călțun și apoi la Piscu Negru, în județul Argeș, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean Sibiu.

Operațiunea de salvare a fost extrem de dificilă și a durat 13 ore. ”Acțiunea de salvare a durat în jur de 13 ore, până la 3 și jumătate dimineața, și a fost deosebit de dificilă pentru că zona în care era accidentatul era foarte periculoasă”, spune Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Bărbatul a ajuns la spital în comă, cu multiple traumatisme la nivelul feţei, şi a rămas internat la Reanimare.  

“În acest moment, pacientul este stabil hemodinamic. Acesta rămâne sub supraveghere şi tratament în cadrul secţiei Anestezie-Terapie Intensivă”, spune Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

IMAGINI VIDEO: SALVAMONT SIBIU

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite