VIDEO - Nuntaşii din Şelimbăr s-au intoxicat de la salată şi roulouri cu şuncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 persoane au avut probleme medicale după ce sâmbăta trecută au mâncat rulou cu şuncă şi caşcaval, rulou cu salam, salată boeuf şi brânză, toate alterate la o nuntă.

CITIŢI ŞI:

Nuntaşi ajunşi la Urgenţe din cauza mâncării de la o nuntă în Şelimbăr

Anchetă DSP în localul unde s-au intoxicat mesenii de la o nuntă în Şelimbăr

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a anunţat oficial că în urma investigaţiilor efectuate în cazul anchetei de la restaurantul din Şelimbăr unde sâmbăta trecută 19 din cele 276 persoane participante a fost depistată prezenţa a unui stafilococ aureu hemolitic coagulazo-pozitiv în 8 probe reclotate la 3 lucrători din bucătărie şi 5 ospătari.

image

„La cazurile depistate simptomatologia a constat în: greţuri, vărsături, dureri abdominale şi inconstant scaune diareice. Simptomele au debutat la toate cazurile în primele 5 ore de la servirea aperitivelor. Toate cazurile depistate au evoluat cu forme uşoare, fără a necesita spitalizare”, a explicat Adela Negoi, purtător de cuvânt la DSP Sibiu.

Aperitiv cu produse alterate
Probele alimentare investigate în laborator au evidenţiat Stafilococ aureu hemolitic coagulazo-pozitiv în 3 sortimente de gustări reci, respectiv rulou cu şuncă şi caşcaval, rulou cu salam şi salată boeuf şi o probă de brânză telemea. „Precizăm că  in restul meniurilor nu s-au identificat germeni patogeni”, mai spune Adela Negoi.

image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite