VIDEO - Apele au făcut ravagii în judeţul Sibiu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundatii Cartisoara
Inundatii Cartisoara

Aproape 100 de gospodării au fost afectate de inundaţii, sâmbătă noaptea, în localităţile Cărţişoara şi Arpaşu de Sus din judeţul Sibiu, autorităţile fiind nevoite să evacueze peste 250 de persoane.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA INUNDAŢII

Citiţi şi:

Zeci de gospodării inundate și sute de familii evacuate în Cârțișoara și Arpașu de Sus

Apele râurilor Arpaşul Mare, Cârţişoara şi Arpăşel au măturat curţile şi grădinile, au luat la vale o colibă, au inundat peste 20 de hectare de teren agricol, au rupt trei podeţe şi au pus la pământ doi stâlpi de înaltă tensiune. „Ieri pe la 8 jumate a început viitura, pe seară a început mai tare în jos, a luat şi una dintre case, a unui vecin, urmează să ia acum casa mea. Am scos de acolo unele bunuri, restul au rămas aşa. Suntem şi noi veniţi în satul ăsta, am cumpărat locul acolo, şi acum, ce să facem?”, a spus Nicolae Florea, un localnic din Cârţişoara.


Au rămas fără casă

Oamenii care au fost evacuaţi şi-au petrecut noaptea la căminul cultural din Cărţişoara, iar în această dimineaţă s-au întors acasă. Nu toţi, pentru că o familie a cărei colibă era pe malul apei nu a mai avut unde să se întoarcă. „De două zile a început să plouă şi n-am mai putut salva nimica, doar hăinuţele la copil, atâta numai, restul, şi lucrurile ce au avut în casă, tot a luat râul. Azi-noapte am fost la cămin, azi dimineaţă când am venit deja era apa sub casă”, a povestit Maria Grozavu, bunica micuţilor rămaşi fără un acoperiş deasupra capului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Diana Lazăr, ca urmare a inundaţiilor a fost afectată şi gura de captare a apei la un bazin piscicol, iar la faţa locului au intervenit pompierii sibieni şi cei din Victoria.

Urgie şi la Bâlea – VIDEO

Natura s-a dezlănţuit aseară şi la Bâlea. Chioşcurile de la Bâlea Cascadă au fost inundate, iar pe Transfăgărăşan au căzut pietre, lemne şi pământ, drumul fiind o perioadă blocat complet. Vremea rea a anulat şi Serbările Zăpezii, programate în acest week-end la Bâlea Lac, acestea fiind reprogramate pentru săptămâna viitoare. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite