VIDEO- Protestatarii din Cisnădie: „Cseke=bisturiul lui Dumnezeu“(FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de angajaţi ai spitalului şi localcnici din Cisnădie au pichetat astăzi sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi pe cel al Direcţiei de Sănătate Publică. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia de transformare a unităţii spitaliceşti în azil de bătrâni, despre care spun că este ilegală.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA PROTEST

Cu bannere şi pancarte, protestatarii au scandat împotriva ministrului Sănătăţii, a premierului şi a preşedintelui. „Czeke=bisturiul lui Dumnezeu“, „Un spital din război, nu moare când vreţi voi“, „Voi trăiţi bine, noi murim mâine“, „Luptăm, luptăm, spitalul nu-l cedăm“, „Ministrule mincinos, ai promis la C isnădie că spitalul o să fie“, „Czeke, Boc şi cu ai lui, sunt călăii neamului“ sunt doar câteva dintre lozincile pe care protestatarii le-au scandat“.

image

„Protestăm împotriva desfiinţării spitalului, deoarece, conform legii 95/2006, un spital poate fi înfiinţat sau desfiinţat de Guvernul României, la propunerea ministerului Sănătăţii, doar cu aviz din partea Consiliuli Local, iar acest aviz, în acest caz nu există. Considerăm astfel că s-a încălcat legea, am făcut deja şi demersurie necesare în instanţă şi vom lupta ca spitalul să nu se închidă“, a spus Elena Popica, asistent medical în spitalul din Cisnădie, de 30 de ani.

image

Angajaţilor din spital li s-au alătutat şi localnicii. Cu lacrimi în ochi, oamenii spun că le-ar fi mult prea greu să ajungă la Sibiu, în cazul în care s-ar îmbolnăvi. „Am 314 lei pensie pe lună. Am probleme cu inima, rămân fără aer, cum să vin până la Sibiu, la spital?Spitalul nostrum trebuie să rămână funcţional“, a spus Samuel Gălan(foto jos), în vârstă de 73 de ani.

image

Nici conducerea Direcţiei de Sănătate Publică nu a scăpat de reprosurile protestatarilor,care spun că Gabriel Budescu, directorul instituţiei, contribuie la desfiinţarea spitalului. „Noi, cu mâna noastră, am construit acest spital, am făcut ore suplimentare pentru a-l ridica. Spitalul este benefic. Primăria, Prefectura sunt de acod să nu se desfiinţeze. De ce domnul Budescu nu este de acord cu acest lucru?Jos Budescu“, au strigat protestatarii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite