VIDEO-FOTO Vacanță pe Transfăgărășan, între lux și low cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vacanta Balea Transfagarasan
Vacanta Balea Transfagarasan

Transfăgărăşanul şi zona Bâlea oferă posibilităţi de vacanţă atât pentru pretenţioşi cât şi pentru cei cu buget de concediu redus.

Mii de turiști aleg să-și petreacă vacanța de vară departe de canicula din orașe, la peste 2.000 de metri altitudine, pe Transfăgărășan sau la Bâlea Lac. Zona este ideală pentru iubitorii de munte, care pot face drumeții, și oferă posibilități de petrecere a concediului pentru toate buzunarele.
 
Pentru cei mai pretențioși, există varianta unei cabane amplasate chiar pe malul lacului Bâlea, unde plătesc 260 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus.

“În primul rând îi aşteptăm pe turişti cu răcoare, pe canicula asta noi avem doar 16 grade, îi aşteptăm de asemenea cu mâncare bună, cu drumeţii de munte. Vin turiştii din toată ţara, şi de la mare vin la munte, şi din Bucureşti, vin în acelaşi timp şi mulţi străini”, spune Leo Klingeis, administratorul unei cabane de la Bâlea Lac.

O variantă de mijloc sunt pensiunile din zona Cârțișoara, unde prețurile variază între 80 și 100 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.

500 de lei pentru o săptămână de vacanţă cu cortul
 

Pentru un concediu low-cost, puteți merge pe Transfăgărășan cu rulota sau cu cortul, caz în care plătiți între 500 și 700 de lei pentru o săptămână de vacanță.

“Zona este foarte frumoasă, îmi place că e aer curat, noi căutăm linişte, nu vrem hotel, zgomot. E foarte frumos, mai ales să urci pe munte, să mai vezi şi o capră sălbatică”, spune Mihaela Cazacu, în vârstă de 43 de ani, din Teleorman, care a venit pentru o săptămână la Bâlea cu cortul, împreună cu soţul.



Pe lângă turiştii care vin pentru câteva zile de vacanţă, zona este ideală pentru turismul de week-end. De altfel, la sfârşit de săptămână numărul celor care vin aici, din toate colţurile ţării, este extrem de mare, iar găsirea unui loc de parcare devine o adevărată aventură.

Simion Ciună, conferenţiar universitar din Craiova, a revenit la Bâlea după 45 de ani, ultima excursie aici fiind în anii studenţiei. A fost încântat de ce a găsit aici, şi nu a scăpat ocazia să-şi facă şi aprovizionarea cu produse tradiţionale, de la comercianţii din zonă.

 “E un turism foarte bine ordonat. Sunt foarte mulţi străini, asta mă bucură. Am văzut turişti pe crestele munţilor, muntele aşa se gustă cu piciorul”, spune Simion Ciună. 

Kosei Ohas, un japonez stabilit în Bucureşti împreună cu familia, a urcat week-end-ul trecut pentru prima dată la Bâlea Lac.

“E o privelişe foarte frumoasă, şi drumul mi s-a părut extrem de amuzant”, a spus Kosei. 

Profitabil pentru comercianţi

Pentru comercianții de produse tradiționale care vin la Bâlea sezonul estival este o adevărată mană cerească. Preparatele din carne de porc, pâinea de casă, brânzeturile, siropurile sau dulciurile de casă se vând ca pâinea caldă, iar preţurile pornesc de la 3 lei, pentru un porumb copt sau 100 de grame de şorici, şi ajung până la 40 de lei pentru un kilogram de cârnaţi sau caşcaval de casă.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite