VIDEO-FOTO Ştefan Bănică a făcut show, în prima zi a Festivalului de Teatru de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul a electrizat asistenţa cu un show incendiar, aproximativ 8.000 de oamani fiind prezenţi în Piaţa Mare a oraşului în prima zi de festival. După recitalul lui Ştefan Bănică a urmat show-ul suedezilor de la The Stockholm Syndrome, iar seara s-a încheiat cu un splendid foc de artificii.

Aproximativ 8.000 de sibieni au fost prezenţi, vineri seara, la evenimentele care au dat oficial startul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru.   

“A fost super, foarte frumos, mi-a plăcut, şi sperăm să mai vedem aşa ceva. Am fost şi la Ştefan Bănică Junior, a fost extraordinar, iar spectacolul celor de la Burnt Out Punks - Sindromul Stockholm 1.2 a fost extraordinar”, a spus Marius Neacşa, unul din miile de sibieni prezenţi vineri seara în Piaţa Mare.

După concertul susţinut de Ştefan Bănică Junior şi spectacolul celor de la The Stockholm Syndrome, seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

“Este o seară minunată, probabil una din cele mai frumoase seri pe care le-am avut de-a lungul celor 19 ediţii, este o seară în care prietenia, solidaritatea, frumosul, emoţia, au triumfat pentru că festivalul a reuşit să-şi păstreze toate spectacolele de care a avut nevoie ca faima, Gloria, recunoaşterea internaţională să nu fie ştirbite.

Bineînţeles că ne-a fost foarte greu, şi mulţumesc tuturor celor care au pus umărul, în primul rând tot ceea ce înseamnă structură din Sibiu care ştie să pregătească un astfel de eveniment, şi care în acelaşi timp ştie să-l susţină din timp şi să î idea soliditate, trăinicie.

Sibiul demonstrează o zonă de normalitate sub semnul graţiei, sub semnul marii calităţi care a însemnat muncă şi experienţă şi seriozitate, de-a lungul multor ani.



În acelaşi timp vreau să mulţumesc tuturor celor din România şi mai ales din afara României care au pus umărul la succesul acestui festival. Faptul că sunt ţări care au investit de zece ori mai mult decât a investit statul roman în acest festival este un semn cred eu şi dee preţuire şi de importanţă şi de normalitate dar în primul rând o recunoaştere a unui brand pe care l-am construit cu migală şi care an de an nu se duce în zona heirupismului pentru că niciodată festivalul nu este făcut pe genunchi, cândva, cu o lună , două înainte.

Avem deja pregătit pentru anul viitor 80 la sută din spectacole, pentru 2014 avem 40 la sută, avem contracte semnate şi în 2017, nimic nu se face de pe o zi pe alta, în acelaşi timp faptul că numai 21 la sută din acest festival sunt bani publici cred că arată forţa, importanţa, seriozitatea şi mai ales nevoia de astfel de evenimente sănătoase, care să aducă bani în comunitate nu să cheltuiască bani.

Este o formulă de a investi la modul sănătos, la modul asumat conştient şi în acelaşi timp aducând atât dee multă emoţie, atât de mult frumos, şi în acelaşi timp dând şansa tuturor celor care prestează servicii să aibă arhilpin peste tot”, a spus Constantin Chiriac, directorul festivalului.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite