VIDEO-FOTO Rromi evacuaţi cu scandal pe strada Verzăriei din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de rromi au fost evacuaţi miercuri dintr-o locuinţă aflată în proprietatea fondului locativ de stat, locuinţă situată pe strad Verzăriei din municipiul Sibiu. În timp ce oamenii dau vina pe autorităţi şi spun că nu au unde să se ducă, reprezentanţii municipalităţii spun că aceştia nu mai aveau contract pe spaţiul respectiv din anul 2009, iar hotărârea în baza căreia s-a făcut evacuarea aparţine instanţei şi

Cele 40 de persoane, dintre care 20 sunt copii, au fost somaţi miercuri de executorul judecătoresc să elibereze casa cu 6 camere, unde până în 2009 au fost chiriaşi, imobilul fiind în proprietatea fondului locativ de stat.

Oamenii au strigat în gura mare că li se face o mare nedreptate, şi că nu au unde să meargă.

„Nu ştiu unde să mă duc, eu stau din 1986 aici. Din 2009 am stat aici fără chirie, şi lumina şi tot am plătit, şi banii îi avem în cont pentru chirie. Acum ajung în stradă, ce să fac”, a spus Maria Boldijan, în vârstă de 77 de ani.

Oamenii spun că îşi vor duce lucrurile pe malul Cibinului, pentru că nu au unde să meargă.

„Pe Cibin mă duc, că nu am unde să mă duc, la părinţi nu am unde, că părinţii mei au decedat, nu am unde să mă duc”, spune Luminiţa Horvath, o altă locatară.



De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii spun că aceştia nu mai aveau contract pe spaţiul respectiv din anul 2009, iar hotărârea în baza căreia s-a făcut evacuarea aparţine instanţei şi este definitivă şi irevocabilă.

„În acest caz municipalitatea a deschis un proces în urmă cu mai mulţi ani, pentru neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiului, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice în mai multe cazuri şi de asemenea pentru faptul că la această adresă nu locuiau doar beneficiarii cu care noi avem contract ci mult mai multe persoane.

Această hotărâre definitivă şi executorie a fost amânată ca şi punere în practică, însă acum s-a decis punerea acesteia în practică avânde în vedere că toate procesele pe care chiriaşii ni le-au intentat le-au şi pierdut”, spune Mirela Gligore, purtător de cduvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Potrivit sursei citate, chiriaşii plăteau pentru casă o chirie de 216 lei iar pentru garaj, de 186 de lei pe lună, iar restanţele acumulate din 2009 şi până acum, fără penalităţi, însumează 14.000 de lei.

„Este o hotărâre irevocabilă, şi trebuiau evacuaţi din iunie anul trecut, pentru atunci le-am fixat termen, din cauza copiilor au mai fost lăsaţi. Au cerut termen ca să-şi găsească locuinţă, nu şi-au găsit nici acum. Evacuarea lor a fost cerută de fondul locativ, prin instanţă s-a făcut, e o hotărâre definitivă şi irevocabilă”, a spus executorul judecătoresc Felician Tatu.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite