VIDEO-FOTO Protest ACTA la Sibiu: ”Știm că îi interesează/Și jandarmii downloadează”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat sâmbătă în Piața Mare din Sibiu, pentru a protesta vizavi de ACTA. Printre protestatari s-au numărat și elevi, dar și revoluționari, participanți tradiționali la mitingurile organizate în Sibiu.

Numărul celor care s-au strâns în Piața Mare a fost extrem de mic, în jur de 30, asta în ciuda faptului că, în cererea de avizare a mitingului, organizatorii aproximaseră 400 de participanți.

”Am venit pentru simplul fapt că internetul îmi este mie mult mai important decât orice altă cauză pentru care s-a luptat în ultimul timp, mai ales, plus că internetul este un lucru care ne afectează pe toți, prin urmare merită să luptăm pentru acest lucru, mai ales pentru că această lege va defavoriza aproape toți utilizatorii normali, în timp ce favorizează toate firmele mari și toate companiile mari”, a spus Cătălin Opriș, în vârstă de 23 de ani, care lucrează în relații publice și comunicare.



Printre participanți s-au numărat revoluționari, participanți tradiționali la mitingurile organizate în Sibiu, dar și elevi de liceu.

”Am ieșit pentru a protesta împotriva legii ACTA, pentru că nu cred că internetul ar trebui să fie cenzurat și cred în libertatea exprimării pe internet”, a spus Luana Gvan, o elevă în vârstă de 16 ani. 

Mesaj pentru jandarmi

Unul dintre protestatari a purtat o pancartă cu un mesaj inedit destinat forțelor de ordine: ”Știm că îi interesează...și jandarmii downloadează”.

”Până la urmă, și jandarmii sunt oameni. Chiar am discutat cu un jandarm adineaori și i-am zis dacă e de acord cu postarea mea. Fișa postului nu-i dă voie, dar până la urmă și el e om”, a spus Bogdan Grosu, în vârstă de 28 de ani, de profesie inginer vânzări.

Bărbatul s-a declarat dezamăgit de numărul mic al participanților la protest.

”Așteptam să iese mult mai multă lume și mă simt jignit de legea asta, pentru că asta a fost o lege care s-a discutat cu ușile închise, nu am știut nimic de ea până nu a scăpat Wikipedia, și e ceva în care cred. E prima dată când ies în stradă, sunt ateu din punct de vedere politic”, a adăugat Bogdan Grosu.

Protest ACTA la Sibiu
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite