VIDEO-FOTO Paradă impresionantă în deschiderea conferinţei NATO de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada la deschiderea conferintei NATO de la Sibiu
Parada la deschiderea conferintei NATO de la Sibiu

Reuniunea comitetului Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei, a fost deschisă vineri la Sibiu printr-o paradă impresionantă, în Piaţa Mare a oraşului.

La paradă au luat parte şefii apărării din cele 28 de state member NATO împreună cu soţiile, precum şi înalte oficialităţi ale armatei române.

După paradă, oficialii NATO au fost oaspeţii primarului Sibiului, Klaus Iohannis, la un cocktail de bun venit.

““A fost o întâlnire foarte bună, astăzi a avut loc ceremonia militară de bun venit după care i-am invitat pe toţi oaspeţii noştri la un mic cocktail de bun venit în primărie, le-am povestit ceva despre istoria Sibiului, despre Sibiu, despre Capitala Culturală, şi am avut impresia că le place”, a spus, după cocktail, primarul Sibiului.

Klaus Iohannis a adăugat că înalţii oficiali miliatri s-au arătat încântaţi de oraşul care, în anul 2007, a fost capitala cultural a Europei.

“În general s-au arătat déjà încântaţi de Sibiu, majoritatea au venit pentru prima dată în Sibiu, foarte mulţi au venit pentru prima dată în România, şi cred că Sibiul este un loc foarte bun de a cunoaşte România. Sunt prevăzute şi vizite în oraş, majoritatea participanţilor au venit cu soţiile, doamnele vor avea de asemenea ocazia să cunoască şi Sibiul şi împrejurimile şi sper să plece şi cu o impresie frumoasă”, a adăugat Klaus Iohannis.

Șefii apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO discută în acest week-end la Sibiu despre operaţiile Alianţei aflate în desfăşurare, precum şi aspecte-cheie de pe agenda Organizaţiei. Aceasta este prima reuniune a şefilor apărării în acest format, după summit-ul NATO de la Chicago, şi prima care se desfăşoară în România.

Conferinţa de la Sibiu este condusă de preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels, printre participanţi aflându-se amiralul James Stavridis, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa (SACEUR), generalul Stéphane Abrial, actualul comandant al Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), precum şi generalul Jean-Paul Paloméros, viitorul comandant al SACT.



De asemenea, la Sibiu, se află generalul John Allen, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), care va prezenta audienţei ultimele informaţii despre misiunea Alianţei din teatrul de operaţii Afganistan.

Invitaţi speciali ai preşedintelui Comitetului Militar al NATO sunt ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, şi generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug, comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite