Urgenţa Spitalului Judeţean se extinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Urgenţă din Sibiu
Spitalul de Urgenţă din Sibiu

Procesul de extindere va consta în construirea a două corpuri noi de clădire, în faţa respectiv în spatele actualei clădiri a UPU, pe o suprafaţă de 156,95 metri pătraţi.

Costul proiectului se ridică la aproximativ 400.000 de lei, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean Sibiu.

În partea din faţă construcţia va cuprinde cameră de triere pacienţi, două grupuri sanitare, pentru pacienţi respectiv aparţinători, recepţie triere, boxă materiale sanitare şi o copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea.

În partea din spate construcţia va cuprinde registratură şi cabinet asistentă şefă, cameră rece şi  magazie pentru materiale sanitare.

În momentul de faţă UPU îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu de 304,8 m2, unde se află cabinetele pentru triaj şi stabilizare (rotonda), cabinetul de resuscitare, cabinetul de mici intervenţii chirurgicale, sală ghips, laboratorul de radiodiagnostic, vestiare medici, vestiar asistente, cabinet de gardă radiologie, registratură, grup sanitar şi hol de aşteptare.

„Extinderea UPU este absolut necesară deoarece acum ne desfăşurăm activitatea întru-un spaţiu construit în anii ’80, conceput pentru tratarea unui număr de 20.000 de pacienţi pe an. La noi, numărul pacienţilor pe primele nouă luni din anul curent a depăşit deja 50.000. Practic, pe an, tratăm un număr triplu de pacienţi decât destinaţia iniţială. De asemenea, numărul cadrelor medicale şi al personalului auxiliar este mai mare. Prin urmare, sperăm ca acest proiect să se materializeze cât se poate de repede, în folosul direct al întregii comunităţi cu efecte pozitive la nivelul eficienţei medicale”, a spus medicul Costantin Roşca, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite