Universitatea din Sibiu are propriul „China Town”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ULBS a devenit ieri prima universitate din România care oferă studenţilor din Asia un centru de socializare exclusiv ale lor.

CITEŞTE ŞI:

Fostul ministrul al culturii din Luxemburg, onorat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

Un profesor sibian reprezintă România la o competiţie mondială organizată de INTEL

Cei aproximativ 600 de studenţi asiatici care vor învăţa la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu începând cu anul universitar 2011 – 2012 beneficiază începând de ieri de un spaţiu numai al lor, decorat după propriile gusturi. Aici studenţii din China, Pakistan, Bangladesh  şi alte ţări vor putea servi ceaiul în stilul lor, vor putea prepara şi gusta mâncăruri tradţionale asiatice şi mai ales, vor putea socializa după bunul plac.

„Universitatea „Lucian Blaga” se numără printre puţinele universităţi din România care încearcă să ofere studenţilor condiţii de viaţă cât mai bune. Studenţii din toată Asia care vin la Sibiu sunt atât mesagerii universităţilor din care provin cât şi mesagerii universităţii şi ţării noastre când se întorc acasă”, a declarat Constantin Oprean, rectorul ULBS. Găzduit de spaţiile Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth”, Centrul Asiatic a şi primit ieri primii studenţi în vizită.

„Îmi place foarte mult, mi se pare frumos. Cred că voi veni destul de des pe aici, mai ales că noi ne cunoaştem între noi destul de bine, va fi un loc plăcut”, a declarat Nusrat Sharmin, din Bangladesh, studentă la master la Facultatea de Inginerie. În prezent la ULBS studiază în jur de 150 de studenţi străini, alţi 400 fiind aşteptaţi din toamnă, odată cu noul an universitar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite