Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, la coada Topului Integrităţii Universităţilor Publice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea sibiană a primit o singură stea, în clasamentul întocmit de Coaliţia pentru Universităţi Curate(CUC). În re replică, şefii instituţiei de învăţământ superior din Sibiu spun că nu cred  în evaluarea întocmită de Coaliţie, întrucât nu li s-au adresta, pentru informaţiile prezentate în acest clasament

CITIŢI ŞI

Medicina şi Ştiintele Agricole sunt cele mai căutate facultăţi din Sibiu

Întocmit pe baza transparenţei administrative, a corectitudinii academice, a calităţii guvernanţei şi managementul financiar, Topul Integrităţii Universităţilor publice din România plasează Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu printre cele mai slabe din ţară. Instituţia a fost cotată cu o singură stea din maximul de cinci care ar fi putut fi acordate de către reprezentanţii CUC. Pe aceeaşi treaptă s-au mai situat alte cinci univerităţi, din Bacău, Craiova, Reşiţa şi Bucureşti.  „ Multe universităţi nu au afişat declaraţiile de avere, iar atunci când sunt afişate, iese la iveală faptul că profesorii cu poziţii administrative cumulează mai multe norme, ajungând la salarii enorme, de zeci de ori mai mari decât ale tinerilor asistenţi sau lectori. Plagiatul rămâne în continuare o practică foarte răspândită şi la studenţi şi la cadre didactice, astfel încât răspunsul la plagiat, care e slab în multe cazuri, nu reuşeste să facă faţă“, dunt doar două concluziile cercetării.

„ Nu credem în acest clasament“
Conducerea ULBS nu se arată foarte afectată de acest clasament , spunîănd că nu crede în evaluarea făcută de Coaliţie. „ Nu știm din ce surse provin informaţiile pe baza cărora s-a realizat acest top, dar cu siguranţă ele nu sunt surse autorizate din cadrul ULBS. Membrii coaliţiei nu s-au adresat reprezentanţilor Universităţii pentru informaţiile prezentate, aşa cum ar fi fost corect.În consecinţă, nu credem în acest clasament şi în evaluarea pe care a făcut-o Coaliţia pentru Universităţi Curate“, a spus Constantin Oprean, rectorul ULBS.

Trei facultăţi de patru stele
Niciuna dintre cele 42 de universităţi incluse în top nu a fost cotată cu cinci stele. Au fost răsplătite însă, cu patru stele, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie „ Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Singura care stă mai rău decât instituţia sibiană este Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, care nu a primit nici măcar o stea. 

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite