Sibiu: Portal de e-learning de peste 6 milioane de lei la Universitatea „Lucian Blaga“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Portal de e-learning de peste 6 milioane de lei la Universitatea „Lucian Blaga“
Sibiu: Portal de e-learning de peste 6 milioane de lei la Universitatea „Lucian Blaga“

Începând de anul viitor, Universitatea „Lucain Blaga“ va avea una dintre cele mai moderne platforme de educaţie on-line, de care vor putea beneficia aproximativ 30.000 de studenţi.

Universitatea „Lucian Blaga“ a primit o finanţare de 6,3 milioane de lei de la Uniunea Europeană, dintre care 5,2 milioane sunt fonduri nerambursabile, pentru implementarea unui program care vizează dezvoltarea unui portal de e-learning. Proiectului “Dezvoltare Regională prin Educaţie Flexibilă şi Deschisă“ are o durată de implementare de un an, ceea ce înseamnă că studenţii ULBS se vor putea bucura de beneficiile acestuia doar începând cu anul viitor.

Vor studia de acasă

Practic, studenţii vor avea posibilitatea să îşi descarce cursurile, să îşi încarce temele pe internet, să-şi verifice situaţia şcolară, pe cea financiară, în cazul studenţilor de la taxă şi chiar să solicite adeverinţe on-line. „ Beneficiari directi ai implementării acestui sistem sunt studenţii universităţii, persoanele angajate care vor să acceadă la învăţământul superior şi nu au timp să asiste la sistemul tradiţional de învăţământ sau persoanele care se află la mare distanţă de centrele universitare, dar care au acces la mijloacele electronice de comunicare. În plus, acest sistem va permite accesul nediscriminatoriu la educaţie, pentru persoanele cu dizabilităţi“, a spus conf. Dr. Ing. Remus Brad, directorul proiectului.
Prezent la lansarea proiectului, rectorul ULBS, Constantin Oprean, a spus că platforma va aduce cu siguranţă un plus de calitate cursurilor predate, deoarece profesorul va deveni mult mai responsabil de ceea ce predă, în momentul în care va şti că toate cursurile pot fi vizualizate de cei 30.000 de studenţi care vor primi licenţe pentru accesul la platformă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite