Unde putem schia iarna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii au mai multe variante anul acesta pentru schi şi snowboard
Sibienii au mai multe variante anul acesta pentru schi şi snowboard

Sibienii au iarna aceasta mai multe posibilităţi ca oricând de petrecere a timpului liber practicând sporturi de iarnă.  Pentru prima oară în judeţul Sibiu există trei pârtii adevărate, dotate cu tot ce trebuie pentru o zi plină de schi şi snowboard.

CITEŞTE ŞI:

Snowboarderii şi schiorii invitaţi la World Snowboard Day de la Arena Platoş

A venit iarna! Zăpadă de 40 de centimetri la Bâlea

Principala atracţie a iernii se anunţă a fi Arena Platoş, noul complex de sporturi de iarnă de la intrarea din Păltiniş. Proiectul lui Andy Fazekas şi Martin Freinademetz avansează rapid, inaugurarea anunţându-se pe la jumătatea acestei luni, o dată cu prima zăpadă adevărată de anul acesta. „Ne-am dorit foarte mult să ducem la bun sfârşit un asemenea proiect pentru că schiul şi snowboardingul sunt nişte sporturi extraordinar de frumoase iar copiii merită să beneficieze de un resort de schi cu toate facilităţile. Vor urma multe alte surprize, destinate în special familiilor”, spune Martin Freinademetz, unul dintre iniţiatorii acestui proiect. O cartelă pentru o zi întreagă, cu urcări nelimitate, va costa doar 50 de lei. În paralel, va funcţiona şi un sistem de cartele pe puncte. Cardurile cu puncte echivalente a 25 de lei asigură 10 urcări pe pârtiile mari şi 15 urcări pe pârtia de începători. Copiii până la 6 ani, însoţiţi de părinţi, au gratuitate. Elevii şi pensionarii se bucură de reduceri la cartele şi cardurile de puncte.



Pârtia Onceşti dintotdeauna

Până la noi inaugurări pârtia Onceşti rămâne cea mai fidelă prietenă a iubitorilor de schi. Aici o urcare cu telescaunul costă cinci lei tarifele rămânând neschimbate de mai bine de doi ani. De anul trecut aici a fost pus în funcţiune şi teleschiul şi, deşi nu sunt vizibile prea multe investiţii noi, totul funcţionează perfect şi este bine întreţinut. La baza pârtiei există mai multe centre de închiriat schiuri şi plăci de snowboard, precum şi un restaurant.

Până acum sibienii puteau schia la Păltiniş şi Gura Râului



Trecătorea Lupilor e prietenoasă

Dacă nu vă încumetaţi să vă daţi drumul la vale pe destul de abrupta pârtie Onceşti sau vreţi doar o ieşire cu familia în zăpadă, baza Trecătoarea Lupilor din Gura Râului este legerea perfectă. Este cea mai apropiată de Sibiu, dispune de o pârtie 500 metri cu teleski şi nocturnă, precum şi de o pârtie de ski Junior de 150 de metri cu nocturnă. Un schi pass de o zi costă 45 de lei în timpul săptămânii şi 55 de lei în week-end, cu tot cu nocturnă. Copiii şi pensionarii primesc reduceri semnificative. Cu experienţa de anul trecut şi noul restaurant deschis, Trecătoarea Lupilor se anunţă o alegere bună iarna aceasta.

Profesioniştii la Bâlea Lac

Sibienii pot schia iarna şi la Bâlea Lac însă altitudinea, precipitaţiile şi gradul de dificultate al coborârilor recomandă zona în special profesioniştilor în domeniu sau schiorilor experimentaţi. O urcare cu telecabina până la Bâlea Lac costă 40 de lei dus-întors. Până la telecabină sunt de parcurs în jur de 75 de kilometri din Sibiu.

Domeniul schiabil din Păltiniş va fi cel mai mare care va fi amenajat în România.
image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite