Unde mergem şi ce facem de Ziua Naţională, în Sibiu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua de 1 decembrie va fi plină de evenimente (foto arhivă)
Ziua de 1 decembrie va fi plină de evenimente (foto arhivă)

Autorităţile sibiene au pregătit o serie de parade şi evenimente, iar muzeele şi instituţiile publice au pregătit un program special de 1 decembrie.



Cele mai importante ceremonii din judeţul Sibiu destinate sărbătoririi Zilei Naţionale a României încep de la ora 10.00, în centrul oraşului. Primul care şi-a anunţat prezenţa la aceste evenimente este prefectul Constantin Trihenea care a şi chemat alături de el mai toate oficialităţile sibiene. Pentru început se vor depune o serie de coroane de flori şi se vor rosti câteva vorbe de amintire la Colegiul Dirigent de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu – actualul sediu al Poştei. De aici toată lumea se va muta în faţa Cercului Militar, unde este programată o scurtă paradă militară, un concert de fanfară şi depunerea unor coroane de flori. „Vă aştept pe toţi alături să sărbătorim Ziua Naţională“, a transmis prefectul Constantin Trihenea la ultima şedinţă de Colegiu Prefectural.

Mii de sarmale la Mediaş
Şi la Mediaş se organizează mâine o serie de evenimente oficiale, totul culminând cu o masă câmpenească de mari dimensiuni, în cadrul căreia vor fi împărţite trecătorilor peste 5.000 de sarmale. Evenimentul va începe la ora 10.00, în Piaţa Corneliu Coposu din centrul oraşului şi va debuta cu o paradă, urmată de o slujba religioasă şi un program artistic susţinut de elevii medieşeni. „Sărbătoarea se va încheia în jurul orei 12.30 cu servirea a 5.000 de sarmale conform tradiţiei din anii precedenţi“, a declarat Alina Ştefan, purtătorul de cuvânt al primăriei Mediaş.

Liber la muzee
Nici cultura nu a fost uitată de Ziua Naţională a României. Cele mai importante muzee din oraş, Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal Astra, au decis să ofere de 1 decembrie intrare gratuită în toate expoziţiile şi la toate colecţiile tuturor românilor. Atfel, puteţi vedea gratuit capodopere ale artei europene semnate de mari pictori, precum Jan van Eyck, Antonello da Messina sau Hans Memling, dar şi expoziţii noi şi moderne precum  „De la primele scrieri la multimedia – O scurtă istorie a comunicării şi mai mult“. De partea cealaltă, Complexul Naţional Muzeal Atra vă aşteaptă cu porţile deschise la cel mai mare şi mai frumos muzeu în aer liber din Europa: Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Şi bloggerii sibieni sărbătoresc
Ziua Naţională a României este sărbătorită la Sibiu şi pe internet. Majoritatea bloggerilor sibieni s-a pus de acord şi a decis ca în ziua de 1 decembrie fiecare internaut să posteze pe site-ul propriu de internet un text special în care să arate, în plan personal, de ce este mândru că este român.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite