Un tânăr istoric îl caută pe cel mai mare sibian al tuturor timpurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Pop este fondatorul unei asociaţii care se ocupă cu înfrumuseţarea şi dezvoltarea Sibiului şi, de curând, a demarat un amplu proiect care îşi propune descoperirea celor mai mari sibieni din istoria oraşului.

CITEŞTE ŞI:

 Paul-Jürgen Porr: „Meseria de medic este una a durerii şi a suferinţei“ (PORTRET)

Mircea Vladu, colonelul cu o viaţă de poveste (PORTRET)

Alina Ştefan: „Mi-aş dori să fac PR pentru preşedintele Rusiei“

Născut: 6 iulie 1981, Sibiu
Studii: doctorand în istorie la Universitatea “Lucian Blaga”
Familie: necăsătorit

După ce a lucrat timp de patru ani în Bucureşti, Răzvan Pop a hotărât să se întoarcă la Sibiu. “Tot ceea ce fac eu vreau să fie legat de Sibiu, oraşul meu. Puteam să muncesc şi în Bucureşti, dar nu cu acelaşi avânt cu care o fac aici. Mă simt legat de Sibiu şi aici simt că pot să pun umărul la dezvoltarea oraşului”, spune acesta. Odată întors la Sibiu, a demarat mai multe proiecte care ţin de sibieni şi de comunitate. În cel mai recent proiect şi-a popus decoperirea celor importanţi zece sibieni din istoria oraşului.

10 pentru Sibiu

Istoric de meserie, Răzvan Pop a avut o idee interesantă acum câteva luni. Să readucă la viaţă o veche asociaţie sibiană al cărei unic scop era dezvoltarea oraşului şi sprijinirea proiectelor civice. I-a spus: „Asociaţia pentru înfrumuseţarea oraşului” şi s-a apucat de treabă. „Asociaţia aceasta este dedicată Sibiului şi are ca scop dezvoltarea oraşului. De fapt, este o reluare a unei vechi asociaţii de la sfârşitul secolului al XIX-lea care se ocupa cu exact aceleaşi lucruri. Spre exemplu, membrii acestei asociaţii sunt cei care au construit în Sibiu Parcul Astra şi Parcul Subarini”, spune Pop.

Ne cunoaştem pe noi

Campania „Zece mari sibieni” a debutat de ceva timp şi pe lângă faptul că se va finaliza prin alegerea a zece cei mai importanţi sibieni din istoria oraşului, mai urmăreşte şi trezirea interesului sibienilor pentru istoria lor. “Am ajuns la această campanie pentru că vroiam să găsim o modalitate interesantă de a prezenta cât mai multor sibieni toate personalităţile Sibiului . Crezul meu este acela că sibienii trebuie să-şi cunoască istoria oraşului. Sunt foarte multe lucruri interesante şi importante pe care nu le ştim despre noi, şi chiar avem cu ce să ne mândrim. Spuneţi sincer, câţi ştiaţi că la Sibiu, pe la 1500, s-a scris primul tratat de arme de foc şi rachete din Europa?”, încearcă să stârnească interesul Răzvan Pop.

Implicaţi-vă!

Toţi cei interesaţi de această campanie pot discuta despre personalităţile propuse, dezbate importanţa lor şi vota preferaţii pe pagina de internet oficială a campaniei: www.răzvanpop.ro. Aici sunt prezentate periodic şi în detaliu personalităţile oraşului şi faptele lor.

Din toamnă revin dezbaterile

În toamna acesta „Asociaţia pentru înfrumuseţarea Sibiului” va relua întâlnirile periodice cu sibienii şi dezbaterile pe teme istorice. „Acum, pe perioada verii, am făcut o mică pauză dar din toamnă vom reveni. În fiecare miercuri organizăm într-o cafenea cunoscută  dezbateri publice despre istoria oraşului la care aducem specialişti în domeniu. De asemenea, organizăm cursuri pentru copii în care le prezentăm istoria într-un mod atractiv. Sunt lucruri mărunte pe care le facem dar care contează. Aşa ne cunoaştem oraşul şi pe noi înşine”, mai spune Răzvan Pop.

Ce-i place:
„Îmi place foarte mult fotografia, îmi place să merg şi să fotografiez lucruri noi. Îmi place să citesc şi să mă uit la filme”
Ce nu-i place:
“Nu-mi place că nu avem grijă, noi ca cetăţeni, de oraşul nostru. Nu avem grijă pe cât ar trebui. Nu trebuie să vină cineva să ne facă nouă treaba”

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite