Un tânăr de 23 de ani a suprevieţuit singur noaptea trecută în Munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii sibieni au reuşit în această dimineaţă să-l găsească, în stare bună, şi să-l transporte în siguranţă la cabană.

CITEŞTE ŞI:

O turistă din Bucureşti a murit la Bâlea, după ce a alunecat pe zăpadă

Alertă în munţii Cindrelului. Salvamontiştii caută un bărbat de 30 de ani dispărut de sâmbătă

Tânărul a plecat ieri seară de la Cabana Negoiu spre maşină, parcată pe un drum forestier aflat destul de aprope. Din cauza întuneriului tânărul nu numai că s-a rătăcit în munţi, dar şi-a pierdut şi cheile de maşină şi telefonul mobil.

În jurul orei 23.00 aseară, ceilalţi 14 turişti din grupul din care făcea parte tânărul rătăcit au alertat Serviciul Salvamont Sibiu. "L-am găsit pe tânărul în cauză în dimineaţa aceasta, după câteva ore de căutare. L-am găsit teafăr, fără nicio problemă gravă, după ce şi-a petrecut noaptea singur într-o vale. Tânărul era complet nepregătit pentru munte dar nu a suferit nimic grav", a declarat Adrian David, directorul Salvamontului Sibiu.

Salvamontiştii sibieni au ţinut să avertizeze turiştii care vor să meargă în munţi în această perioadă, că vremea este destul de înşelătoare şi că, la peste 2.000 de metri altitudine, este deja zăpadă. "Chiar dacă stratul de zăpadă nu este foarte gros este foarte periculos deorece peste zi se topeşte şi noaptea îngheaţă, fiind foarte alunecos pentru turiştii care nu-şi iau măsuri de siguranţă", mai spune Adrian David.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite