Un spaniol străbate România într-un bolid ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafael de Mestre merge de la Arad la Constanţa cu un bolid ce atinge o sută de kilometri pe oră în 3,9 secunde. Înainte de a ajunge în România caravana „Tesla Goes East” a parcurs peste 4.000 de kilometri în Europa, cu zero grame de benzină consumate.

CITEŞTE ŞI:

Limuzină de lux, de peste 100.000 de euro, pentru ULBS

Turneul european Tesla Goes East a debutat luna aceasta în Suedia şi la începutul acestei săptămâni a ajuns în România. Scopul turneului este popularizarea conceptului de maşină electrică şi exemplificarea faptului că maşinile nepoluante sunt mult mai fiabile decât se crede. Ideea îi aparţine dr. Rafael de Mestre, un om de afaceri din Spania, care are mai multe business-uri în România. Rafael de Mestre este însoţit, din Viena, de un amic pe nume Eberhard Mayer, cei doi conducând două maşini Tesla Roadster. Scopul final al turneului este atingerea ţărmului românesc al Mării Negre şi pragul de 5.000 de kilometri.

Click pe imaginile de mai jos pentru o galerie foto cu Tesla Roadster



Luni după-amiază cele două super-maşini au ajuns în centrul Sibiului şi instant au atras atenţia trecătorilor. În special, din cauza faptului că în parcarea Hotelului Continental Forum se aflau două prelungitoare pentru reîncărcarea bateriilor. „N-am văzut niciodată aşa ceva pe viu, doar la televizor. Mi se pare incredibil că practic merge pe baterii”, spune Ionel Popa. „Am mai văzut încercări de maşini ecologice, mai ales cele de la Toyota, dar acestea două chiar arată extraordinar. Sunt sportive, nervoase, iar ca performanţe cred că se luptă de la egal la egal cu mărci consacrate, ca Ferrari, Porche sau Lamborghini”, a declarat şi Mihai Proca. Dr. Rafael de Mestre a fost de-a dreptul încântat de interesul sibienilor pentru maşina lui şi, cu foarte multă răbdare, a stat de vorbă cu toată lumea explicând pe larg toate avantajele unei maşini electrice.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite