Un bărbat este acuzat că a încercat să înșele BRD-ul din Sibiu cu 8.050.850 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe numele lui fiind emise în prezent un mandat european de arestare şi un mandat de urmărire internaţională în vederea extrădării.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Tiberiu Florin Morariu, care este acuzat de  tentativă la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 

Potrivit reprezentanților DNA, anul trecut bărbatul ar fi încercat să inducă în eroare B.R.D.- Groupe Societe Generale S.A. - Sucursala Sibiu solicitând acestei bănci să-i vireze în contul personal suma de 8.050.850,55 RON sub pretextul că aceşti bani reprezentau o datorie, în realitate inexistentă, a S.C. „E.ON Gaz Distribuţie” S.A. - Regiunea Sud către el.

”În susţinerea cererii sale, Morariu Tiberiu Florin a prezentat băncii un număr de 40 de documente (ordin de plată, contract de prestări servicii, adrese pretins emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi de BRD, etc.) pe care le-a falsificat personal. Prin aceste documente inculpatul a atestat în mod nereal că între el şi E.ON Gaz Distribuţie au existat mai multe contracte de execuţie de lucrări de extindere de reţea şi branşamente pe care le-ar fi executat şi în baza cărora E.ON Gaz îi datorează suma de 8.050.850,55 RON”, spun reprezentanții DNA. 

Deoarece reprezentanții băncii și-au dat seama că este vorba despre documente false, nu i-au virat bărbatului suma respectivă. 

”Având în vedere că se sustrage urmăririi penale, la data de 13 mai 2011, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului Morariu Tiberiu Florin iar la data de 26 mai 2011, Tribunalul Alba a emis mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională în vederea extrădării”, mai spun reprezentanții DNA. 

Dosarul se va judeca la Tribunalul Sibiu. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pesibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite