Uimitoarea ascensiune a lui „Gore”, de pe maidane în liga lui Mitică la Voinţa Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Grigore este singurul fotbalist care a rezistat în echipa cu care Voinţa a reuşit trei promovări consecutive din liga a IV-a până în liga 1. Căpitanul „Gore” este şi singurul jucător din echipa promovării ce a mai evoluat în trecut în prima divizie.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Peste 1.500 de sibieni s-au călcat în picioare pentru bilete la meciul Voinţa – Steaua GALERIE FOTO

Voinţa Sibiu vrea să ia jucători de la Craiova lui Mititelu

Contracte de la 12.000 la 45.000 de euro la Voinţa Sibiu

Revenirea fotbalului sibian în liga 1, petrecută la mijlocul săptămânii trecute, după o „secetă” de 15 ani, se datorează poate în mare măsură şi unui om care are o poveste incredibilă şi totodată năucitoare. Sibian sută la sută, fundaşul Nicolae Grigore este alături de patronul Ioan Hămbăşan, omul care a pornit la drum cu Voinţa Sibiu, acum patru ani în liha a IV-a.

Călit ani buni prin fotbalului din Rusia, după ce a făcut performanţă la defuncta Inter Sibiu şi la Gaz Metan Mediaş, momentan cea mai galonată echipă a fotbalului sibian, „Gore” a revenit pe plaiurile natale şi a decis să joace fotbal pe terenurile care seamănă mai mult a maidan de la Tălmaciu, Şelimbăr sau Orlat. Decizia luată de el i-a surprins pe mulţi prieteni care îl vedeau jucând la echipe de top din liga 1.

„Eu sunt mai familist aşa. Eram prea mult plecat şi de prea multă vreme şi simţeam că nu e bine. M-am văzut cu domnul Hămbăşan la o cafea şi mi-a propus să joc la Voinţa în liga a IV-a. Probabil că l-am uimit şi pe dânsul atunci când i-am spus pe loc că accept oferta. Apoi a început să fie din ce în ce mai bine în fiecare an” mărturiseşte cel care e căpitan la Voinţa de trei sezoane.

De la vis la realitate
Sincer şi onest cum îl cunoaşte toată lumea Grigore a mărturisit că niciodată nu i-a trecut prin cap că o să reuşească trei promovări consecutive şi după aproape patru ani o să ajungă să lase deoparte „derbiurile” cu Şevişul Şelimbăr pentru partidele de vis cu Steaua, Dinamo, Rapid sau CFR Cluj. „Sunt singurul care a mai rămas din echipa de liga a IV-a. Acum speram mereu ca să ajungem într-o divizie mai bună, dar niciodată nu m-am gândit că o să fiu la Voinţa în echipa care să promoveze” mai spune Gore.

Revenirea în liga 1 pentru Sibiu după 15 ani şi pentru el ca fotbalist după aproape opt ani stârneşte acum zâmbete pe faţa căpitanului Voinţei. „Nu am jucat niciodată acasă la Sibiu în liga 1. Am jucat la Mediaş, la Alba Iulia în prima divizie, dar simţeam că îmi lipseşte ceva. Este o realizare pe care acum mi-a oferit-o oraşul meu. Eu aşa consider” a mai spus cu sinceritate maximă fotbalistul care anul acesta a împlinit 36 de ani.

Cel care are două fetiţe de 4 şi 9 ani ştie cui îi datorează faptul că va evolua la Sibiu în primul eşalon fotbalistic al României. „Preşedintele Ioan Hămbăşan este cel datorită căruia încă mai joc fotbal la un nivel înalt. El a avut încredere în mine şi în liga a IV-a şi apoi în aceşti ani foarte frumoşi la Voinţa” a punctat fotbalistul care a jucat şi în Rusia la grupările Alania Vladikavkaz şi Ska Energia Khabarovsk.

44.000 de euro este valoarea la zi a fotbalistului Voinţeim conform site-ului transfermarkt.co.uk.

„Sincer nu am crezut că o să ajung să joc acum pe final de carieră pentru o echipă din Sibiu în liga 1”, Nicolae Grigore, căpitan Voinţa Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite