Ucigașul de la Rășinari a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Stanciu alaturi de criminal, Iacob Sas, si de baietelul lor
Maria Stanciu alaturi de criminal, Iacob Sas, si de baietelul lor

Iacob Sas, bărbatul care în duminica Rusaliilor și-a ucis fosta iubită pe o stradă din Rășinari, chiar în apropierea bisericii, după care și-a tăiat gâtul, a fost trimis în judecată pentru omor calificat.

Iacob Sas, bărbatul care i-a tăiat gâtul fostei sale iubite, pe o stradă din Răşinari şi apoi a încercat să se sinucidă prin aceeaşi metodă, a fost trimis în judecată și riscă să-și petreacă următorii 25 de ani după gratii.

Pe 3 iunie, chiar în duminica Rusaliilor, bărbatul a ucis-o pe Maria Stanciu, cea cu care îşi împărţise cinci ani din viaţă, chiar lângă biserica din sat, supărat că femeia îl părăsise şi nu mai vroia să dea nicio şansă relaţiei lor.

Bărbatul de 41 de ani și-a aștepta acolo fosta concubină, știind că duminică dimineața aceasta mergea la serviciu, ea lucrând ca bucătăreasă la un hotel din Sibiu.

Maria Stanciu, în vârstă de 29 de ani, mergea spre serviciu împreună cu sora ei, Elena Dancu, cea care a asistat îngrozită la momentul când Iacob Sas, în vârstă de 41 de ani, a ucis-o.

”Mergeam spre lucru și el ne aștepta cu mașina, a parcat mașina într/un colț unde să nu-l vedem, am  trecut prin dreptul lui a venit către noi și i-a zis să se întoarcă acasă, ea i-a zis că nu, i-a dat un pumn în burtă, eu m-am băgat  să nu o bată, mi-a dat și mie doi pumni în ureche și pe urmă, când m-am ridicat eu de jos, el deja a scos cuțitul și a tăiat-o la gât. Eu am mai apucat să spun ”Sună la salvare” și atât, el s-a suit în mașină și a fugit”, a povestit sora femeii.

Criminalul a încercat să-și ia viața

După ce și-a înjunghiat concubina, bărbatul s-a făcut nevăzut. A fost găsit aproximativ o oră și jumătate mai târziu, în Sibiu, în mașină, într-o baltă de sânge. Cu același cuțit de măcelărie cu care și-a ucis fosta iubită a încercat să-și ia și el viața, înfigându-și de asemenea cuțitul în gât.

A fost dus la spital şi operat de urgenţă, a petrecut mai multe zile la Terapie Intensivă şi apoi a fost transferat în salon, în cadrul secţiei de Chirurgie, bărbatul fiind păzit în permanenţă, cât timp a stat în spital.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Cei doi au fost cinci ani împreună, și au și un băiețel în vârstă de 5 ani, însă cu o lună înainte de duminica fatidică femeia l-a părăsit și s-a întors în casa părintească, pentru că bărbatul era foarte violent și extrem de gelos, spun rudele.

”O bătea, a plecat de o lună, și ne tot aștepta în centrul comunei să o convingă să se întoarcă la el, o lovea și era foarte gelos”, a mai spus sora femeii.

Familia fetei spune că bărbatul i-a trimis inclusiv mesaje de amenințare, pe telefonul surorii ei.

”Una într-una m-a sunat la telefon, nu numai acum, tot timpul, și nu i-am răspuns. Pe ea a amenințat-o, că el nu poate trăi fără ea, să vină acolo, ea avea o viață grea cu el”, a povestit Maria Stanciu, mama femeii ucise.

image
image
image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite