Turul ciclist al României ajunge astăzi la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 2 zile înainte de încheierea celei de-a 48-a ediţii, Turul ciclist al României va străbate, joi, o etapă aparent mai uşoară, de 145 km, Tg. Mureş-Mediaş-Sibiu (145 km), a 6-a în linie, în care plutonul va avea de disputat 3 căţărări de categoria C şi un sprint, la Mediaş.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Turul ciclist al României revine la Sibiu şi pe Transfăgărăşan

Prima dificultate, căţărarea de la Găeşti, de categoria C, vine după doar 17 km după start, urmată destul de repede de a doua, la Nadea, tot un punct de categoria C, la km 36,900, pentru ca unicul sprint al acestui tronson să fie la Mediaş, la jumătatea traseului.

Ultima dificultate este la Ruşi, căţărarea de categoria C destul de des întâlnită în Mica Buclă, pentru ca sosirea să fie o veritabilă probă de îndemânare, cu nu mai puţin de 7 curbe stânga-dreapta în ultimii 3 kilometri.

Pe scurt, ar putea fi o etapă de promenadă sau, dimpotrivă, una deosebit de agitată, una dintre ultimele ocazii de a răsturna ierarhiile, mai ales că sprintul este destul de sinuos pentru a încuraja mai degrabă evadările, decât finiseurii.

În plus, se aşteaptă o decizie legată de etapa de vineri: se va putea ajunge până la Bâlea Lac, la 2.020 m altitudine sau sosirea va fi la Bâlea Cascadă "numai" 1.208 m? Transfăgărăşanul nu este deschis circulaţiei, până pe 15 iunie, dar pentru Mica Buclă s-ar putea face o excepţie, dacă nu vor fi condiţii atmosferice şi de şosea prea periculoase.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite