Turiștii sunt așteptați cu oferte estivale tentante la munte, în județul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistii se pot bucura in aceasta perioada de ultimele urme de zapada, la Balea Lac
Turistii se pot bucura in aceasta perioada de ultimele urme de zapada, la Balea Lac

Pentru turiștii care în sezonul estival preferă temperaturi ceva mai scăzute în locul caniculei de la malul mării și drumeții de munte în locul unei sesiuni de bronz pe litoral, operatorii turistici din Sibiu vin cu oferte tentante. Iubitorii muntelui au șansa în această perioadă să mai prindă inclusiv puțină zăpadă, la Bâlea Lac.

Extrem de solicitată în sezonul estival este zona turistică Bâlea, unde anul trecut au fost înregistraţi şi 7.500 de turişti într-un singur week-end.

„Turiştii vin pentru parcurgerea crestei Făgăraşului, în general, şi pentru temperaturile mai puţin ridicate”, explică Marius Olaru, administratorul fostei cabane de vânătoare a lui Nicu Ceauşescu de la Bâlea Lac.

Preţurile la Bâlea Lac variază între 155 şi 260 de lei pentru o cameră, preţ care include cazare şi mic dejun.

Pe lângă drumeţii, turiştii se pot bucura de răcoare, temperatura în jurul prânzului fiind de aproximativ 14-15 grade, dar şi de ultimele urme de zăpadă.

„Mai sunt urme de zăpadă, un om de zăpadă se poate face. Începe deja să se aglomereze, avem turişti şi din ţară şi din străinătate”, spune Leo Klingeis, administratorul cabanei de la Bâlea Lac. 

Tot la munte, dar în staţiunea Păltiniş, preţurile pornesc de la 80 de lei pentru o noapte de cazare, la o vilă de 3 stele, fără mic dejun, şi ajung până la 200 de lei pentru o noapte de cazare la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus.

Prânz la stână în Mărginimea Sibiului

Iubitorii turismului tradiţional sunt aşteptaţi şi în această vară în pensiunile din Mărginimea Sibiului. Preţurile pentru o noapte de cazare în cameră dublă, fără mic dejun, pentru o singură persoană, pornesc de la 35 de lei la pensiunile de 2 margarete şi ajung până la 50 de lei la cele de 4 margarete.

Turiştii pot vizita obiectivele turistice din zonă sau pot face drumeţii la capătul cărora îi aşteaptă un popas care va face deliciul gurmanzilor adevăraţi.

„Le oferim turiştilor o drumeţie relaxantă pe potecile păşunilor alpine ce străjuiesc comuna, cu popas la o stână, unde pot degusta din preparatele tradiţionale, pregătite cu atâta măiestrie de ciobanii locului. Oaspeţii se vor delecta cu bulz, jintiţă, telemea, caş, urdă şi tochitură iar toată drumeţia se desfăşoară alături de ghizi montani specializaţi, în deplină siguranţă”, spune Norica Gligorea, administratorul unei pensiuni din localitatea Gura Râului.  

Pentru un pachet „drumeţie cu popas la stână” turiştii scot din buzunar 135 de lei de persoană pentru 2 nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi separat, pentru ghidaj şi masa la stână, 65 de lei de persoană pentru grupuri de maxim 5 persoane şi 55 de lei de persoană pentru grupuri care au între 6 şi 10 persoane.

Zona Bâlea aduce încasări bune din turism la buget

Sezonul estival este unul extrem de profitabil pentru administraţia locală din comuna Cârţişoara, de care ţine zona turistică Bâlea. Primăria încasează de la operatorii turistici 5 la sută din valoarea primei nopţi de cazare în cazul fiecărui turist, iar anul trecut încasările din taxa hotelieră au fost de aproximativ 10.000 de euro. „Lunile iulie şi august sunt cele mai pline, ca şi număr de turişti. Vin turişti de peste tot, mai mulţi români, în special din zona de sud a ţării, dar şi turişti străini”, spune Dorin Magda, primarul din Cârţişoara.


 



Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite