Turiştii blocaţi la Bâlea Lac au fost coborâţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 40 de turişti rămaşi ieri blocaţi la Bâlea Lac au fost coborâţi cu telecabina în această dimineaţă. Turiştii au dormit la cabanele din zonă iar o familie a rămas la baza Salvamont, femeia fiind diabetică şi dependentă de insulină. Alţi 21 de turişti au ignorat ieri avertismentele salvamontiştilor şi au coborât pe jos de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă. 

Turiştii care au rămas aseară blocaţi la Bâlea Lac au fost coborâţi cu telecabina în cursul acestei dimineţi. "La ora 8 a au fost coborâţi toţi, au fost în jur de 40 de persoane", spune Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Turiştii şi-au petrecut noaptea la cabanele din zonă, iar o familie a rămas la baza Salvamont, femeia fiind diabetică şi dependentă de insulină. Aceasta a ţinut legătura, telefonic, cu un medic de la SMURD, şi nu au fost niciun fel de probleme.

Blocaţi din cauza vântului

Turiştii au rămas blocaţi la Bâlea Lac joi după-amiaza, pentru că telecabina a fost oprită din cauza vântului extrem de puternic. Cei mai mulţi dintre ei şi-au petrecut noaptea la cabanele din zonă.

O parte dintre ei au ignorat însă avertismentele salvamontiştilor şi, deşi nu erau echipaţi corespunzător, au coborât pe jos de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă.

Turiștii au povestit joi seara că au făcut drumul de 13 kilometri în aproximativ două ore, și că nu au avut probleme pe traseu.

”A început să bată vântul și nu a mai putut să coboare telecabina, și a trebuit să coborâm pe jos sau să ne cazăm acolo.

Salvamontiștii ne-au recomandat să rămânem acolo, dar am coborât. Drumul a fost ok, a bătut vântul dar n-a fost ceață, a fost ok”, a povestit Ștefan Molnar, unul dintre turiști, din localitatea Săcele, județul Brașov.

”Am fost un grup de 20 de persoane, și așa am coborât. Drumul a fost foarte frumos”, a adăugat Ramona Molnar, soția lui. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite