Tribunalul și Parchetele își aleg șefii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei candidați s-au înscris în cursa pentru șefia Tribunalului Sibiu și câte doi, pentru conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Tribunalul Sibiu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu vor avea, din luna decembrie, șefi noi. Consiliul Superior al Magistraturii a publicat listele finale de candidați pentru posturile de conducere ale instanțelor din întreaga țară.

Pentru postul de președinte al Tribunalului Sibiu s-au înscris trei candidați. Este vorba despre Carmen Georgică, judecător în cadrul Secției Civile a Tribunalului Sibiu, Andrei Vlăduț Sebeșan, actual vicepreședinte al instanței și Dana Tițian, fost consilier al Codruței Kovesi, în perioada în care aceasta a fost procuror general al României.

Pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu sunt doi candidați, Adriana Șandru, actual prim-procuror adjunct, și Marius Aron, fost șef al Secției de Urmărire Penală.

Doi candidați sunt și pentru conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Este vorba despre Simona Ștefania Constantinescu, în prezent prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și Tudor Andrei Blînda, procuror în cadrul aceleiași unități de parchet.

În perioada 4-11 noiembrie este programată testarea psihologică a candidaților, evaluarea capacității acestra de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres. Examenele continuă între 16 și 27 noiembrie cu susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, urmând ca pe 2 decembrie candidații să susțină testarea scrisă privind managementul, comunicare și resursele umane. Rezultatele finale vor fi afișate pe 12 decembrie.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite