Trei tigri siberieni sunt noii locatari de la Zoo Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Sibiu au motive de bucurie. La Sibiu au ajuns deja doi tigri siberieni, iar cel de-al treilea urmează să ajungă în scurt timp. Cei doi tigri care au ajuns deja sunt de la Târgu Mureş, iar cel de-al treilea urmează să vină de la Călăraşi. Anita şi Rita au 10 luni, însă nu vor sta în acelaşi loc cu Bagheera, puiul Mihaelei, tigroaica ucisă după ce a evadat în luna decembrie de la Zoo Sibiu,

Pentru Anita şi Rita, municipalitatea sibiană a dat la schimb grădinii de la Târgu Mureş un jaguar şi o maimuţă, iar pentru cel de-al treilea tigru, care va ajunge de la Călăraşi, primăria va plăti 3.000 de lei.

„Am dispus aducerea celor trei tigri pentru că lucrările de sporire a siguranţei cuştilor au fost finalizate şi consider că acum se îndeplinesc condiţiile de siguranţă necesare în cazul animalelor mari, potenţial periculoase” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Cuştile au fost securizate

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, lucrările au presupus dublarea cuştii existente cu o amenajare exterioară şi montarea de încuietori electrice, cu deschidere pe bază de cartelă.

Vizitatorii sunt încântaţi

Cei care trec pragul grădinii zoologice sunt încântaţi de noii locatari. “E un lucru deosebit, e ceva frumos şi într-o grădină zoologică ăsta e şi scopul, să aibă cât mai multe animale şi variate. Sunt animale destul de rare pentru români şi orice animal exotic reprezintă o încântare”, spune Marian Mangu, un timişorean în vârstă de 40 de ani.

Pentru foarte mulţi vizitatori, tigrii reprezintă de altfel una din atracţiile grădinii. “Dacă sunt bine crescuţi şi îngrijiţi să-i aducă, pentru mine tigrii sunt una din atracţiile grădinii zoologice, de abia aştept să ajung să-i văd”, spune Camelia Rusu, în vârstă de 51 de ani, din Constanţa. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite