Trei sensuri giratorii noi vor fi amenajate în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoriu din Piața Unirii
Sensul giratoriu din Piața Unirii

În următoarele două săptămâni două noi sensuri giratorii vor fi create în zona podului Peco de pe Şoseaua Alba Iulia. Contractul pentru execuţia sensului giratoriu din zona Metro Sibiu, cel de-al treilea sens giratoriu care urmează să fie amenajat, va fi atribuit după parcurgerea procedurilor de achiziţie.

Sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Autogării va avea o rază de 9,5 metri, iar cel de la intersecţia cu strada Maramureşului o rază de 8 metri. Lucrările de amenajare a acestora vor începe de luni, 10 septembrie. Prima etapă va fi aceea de desfiinţare a stâlpilor şi a insulelor pe care sunt amplasate în prezent semafoarele. DPC va introduce de asemenea reţeaua electrică şi ţevi de apă care să asigure sursa pentru irigarea vegetaţiei de pe viitoarele sensuri giratorii.

Conturarea propriu-zisă a acestor giratorii va avea loc în perioada 17-22 septembrie. Odată cu conturarea lor semaforizarea va fi desfiinţată. Lucrările vor fi executate sub trafic, cu devieri temporare în momentul asfaltării.

Lucrările de amenajare a sensului giratoriu de la Metro vor face obiectul unei proceduri de achiziţie care va fi promovată de municipalitate luna aceasta, fiind vorba de lucrări mai ample. Crearea acestuia va presupune mutarea intrării la Metro pentru a alinia coordonatele geometrice care să permită o astfel de amenajare.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite