Trei minori din Sibiu pierduţi în munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii de 14 ani din Sibiu au fost găsiţi de salvamontişti şi Jandarmi montani după ce au rămas izolaţi în pădure şi au fost găzduiţi de câţiva muncitori la cantonul Rozdeşti din zona Gâtul Berbecului.

Totul a avut loc în noaptea de  duminică spre luni când părinţii unuia dintre copii a sunat la 112 pentru a anunţa dispariţia celor trei. Tatăl ştia că ultima dată minorii au fost văzuţi în zona Râul Sadului – Gâtul Berbecului într-o excursie cu bicicletele.


Jandarmii au trecut imediat la căutări. „Căutarea minorilor s-a desfăşurat pe trasee convergente astfel: un echipaj de Jandarmerie a pornit pe traseul Cisnădie-Sadu-Râul Sadului-Gâtul Berbecului respectiv un echipaj de la Serviciul Public Salvamont Sibiu şi o patrulă montană formată din Jandarmi, s-au deplasat pe traseul Păltiniş–Muncel Rozdeşti-Gâtul Berbecului pentru găsirea minorilor, asigurarea măsurilor de prim ajutor şi acordarea sprijinului persoanelor implicate“, susţine Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.

La mai bine de 3 ore, oamenii legii au reuşis să îi găsească pe copii. Se pare că cei trei au avut intenţia de a ajunge de la Gâtul Berbecului în Păltiniş, însă văzând că se înserează, s-au speriat şi s-au întors la cantonul Rozdeşti de unde nu au avut posibilitatea să  ia legătura cu familiile lor deoarece în zona respectivă telefonia mobilă nu are acoperire. Părinţii au mers luni dimineaţa pentru a-şi „ridica“ odraslele de la cantonul Rozdeşti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite