Trei focare noi de rubeolă în liceele din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiștii Direcției Județene de Sănătate Publică au confirmat trei noi focare de rubeolă în oraș, la Colegiul Național ”Octavian Goga”, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”.

Reprezentanții DSP spun că numărul cazurilor de rubeolă continuă să crească în județ. În ultima săptămână, s-a mărit numărul de cazuri în cele trei focare declarate anterior, de la 12 la 14 la Colegiul Economic ”Gheorghe Barițiu”, de la 5 la 7 la Colegiul de Industrie Alimentară și de la 4 la 11 la Liceul Energetic.

”Focarul cu 5 cazuri din comuna Racoviţa nu a mai evoluat în această perioadă. În schimb, au fost confirmate încă 3 focare, în alte 3 colegii din municipiul Sibiu, şi anume: “O.Goga” - 16 cazuri, “Gh. Lazăr” – 6 şi “O. Ghibu” -6”, spune medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcției Județene de Sănătate Publică.

În ceea ce priveşte scarlatina, în ultimele 2 săptămâni au mai fost confirmate doar 7 cazuri, fără constituirea de focare.

”Reamintim recomandările şi măsurile antiepidemice care se impun în această situaţie:
1. Informarea imediată a colectivităţii la apariţia primului caz de îmbolnăvire;
2. Prezentarea la medicul de familie sau specialistul de boli infecţioase pentru tratament şi luare în evidenţă;
3. Respectarea recomandărilor privitoare la necesitatea izolării persoanei bolnave (minim 5 zile de la debutul erupţiei, pentru rubeolă şi minim 7 zile pentru scarlatină);
4. Revenirea în colectivitate numai după obţinerea avizului epidemiologic de la medic;
5. Acceptarea vaccinării de către contacţii care nu sunt vaccinaţi conform metodologiei în vigoare”, spun reprezentanții DSP.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite