Trei ferme din județul Sibiu au rămas fără autorizația de a livra ouă pentru consum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În județul Sibiu, la nicio fermă nu sunt crescute găini ecologic și una singură livrează către consumatori ouă de la găini crescute în aer liber.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), în județul Sibiu sunt opt ferme în care se cresc găini, dar la niciuna păsările nu sunt crescute ecologic. Una singură, respectiv Ouă de la Ţară Valea Viilor, crește găinile în aer liber, iar patru ferme cresc găinile în hale la sol, aceste fiind Ovosib Cristian, Rinadi Moșna, Medi Vet Apoldu de Jos și Adi Com Dobârca.

”La fermele Sibavis cu un efectiv de 34.660 găini, Neamira Bratei cu 7.000 găini şi Adel Tib Apoldu de Jos cu 3.200 găini, care cresc efectivul în cuşti neîmbunătăţite s-a retras autorizaţia de a livra ouă pentru consum, începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Resposabilii acestor unităţi au demarat lucrările de trecere la sistemul de creştere la sol, acţiune care se va concretiza în cursul lunii ianuarie, iar producţia de ouă obţinută până la finalizarea acţiunii este dirijată la unităţi de industrializare specializate în acest sens”, spune medicul Ioan Pențea, purtător de cuvânt al DSVSA.
        



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite