Trei companii low-cost, interesate să opereze pe aeroportul din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroport Sibiu
Aeroport Sibiu

Trei companii low-cost sunt interesate să introducă în program curse cu plecare de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Acesta a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt trei companii interesate de aeroportul sibian, însă este o problemă cu taxa de aeroport, considerată prea mare de către operatori.

"Sunt trei companii care deja au fost la aeroport. Problema este taxa de aeroport care trebuie redusă. Specialiştii din aeroport au găsit o soluţie de a reduce această taxă şi cred că vom face demersuri pentru a reduce taxa. Nu ne interesează o taxă mare cu puţine avioane, ne interesează o taxă care să fie acceptată de transportatori, care să dea viaţă acestui aeroport. Ne interesează zonele frecventate de români: Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, poate şi Grecia", a spus Cindrea.

Acesta a adăugat că nu poate preciza acum perioada în care operatorii low-cost vor veni la Sibiu.

"Depinde de interesul operatorilor. Aceştia îşi fac studii de piaţă, de eficienţă. Nu putem grăbi acest proces. Nicio firmă privată, fără un studiu amănunţit, nu face pasul. Sper ca noi prin preţurile practicate şi reducerile posibile la ora actuală să grăbim luarea acestei decizii", a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite