VIDEO-FOTO Trei muncitori, intoxicați în sala motoarelor de la telecabina Bâlea-Cascadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitori intoxicati Balea
Muncitori intoxicati Balea

Trei muncitori s-au intoxicat cu triclor în sala motoarelor de la telecabina Bâlea Cascadă. Bărbații, în vârstă de 19, 52, respectiv 63 de ani, se află la o adâncime de aproximativ opt metri în pământ. Salvamontiști și ambulanțe se află la fața locului.

UPDATE: Primele cercetări arată că, la Bâlea, este vorba despre un accident colectiv de muncă. Bărbații de 19 și 52 de ani au degresat niște cabluri cu soluție de tricloretilenă, după care a coborât șeful de echipă să verifice cum au lucrat. Din cauza vaporilor de soluție toxică, soluție care a fost, se pare, folosită în exces, bărbatul a amețit și a rămas inconștient în subsol. Ceilalți doi au coborât după el și au avut aceeași soartă.

La fața locului au ajuns de urgență salvamontiști și pompieri, care au intrat cu măști de oxigen înăuntru pentru a-i scoate pe muncitori. Intervenția a fost una dificilă și a durat aproape o oră.

”Echipa Salvamont aflată la Bâlea Lac s-a deplasat de urgență la telecabină, atât cu echipamente medicale cât și cu echipamente de alpinism pentru evacuarea acestora. Nu s-a putut intra în locul respectiv datorită gazelor acumulate, am așteptat intervenția pompierilor și împreună cu colegii mei au fost scoși la suprafață”, a spus Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Bărbații de 52 și 63 de ani sunt stabili și au fost transportați la spitalul din Sibiu, unde rămân internați. Tânărul de 19 ani însă a intrat în stop cardio respirator, fiind preluat de un elicopter SMURD și transportat la Târgu Mureș.



”La locul solicitării am găsit trei victime, se pare că au fost intoxicați cu o substanță de degresare a cablurilor de la telecabină foarte toxică. Cel mai grav a fost cel tânăr, care a fost găsit în stop cardio respirator, s-a resuscitat și acum avem funcții vitale prezente, să vedem perioada de timp cât a fost în stop, dacă avem șanse să rămână în viață. Ceilalți doi sunt stabili, îi vom duce la Spitalul Clinic Județean unde se vor face investigații și vor fi monitorizați”, a spus Octavian Iancu, medic în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

La fața locului au ajuns și cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, aceștia demarând o anchetă în acest caz. Primele cercetări arată o serie de încălcări ale legistației, spun anchetatorii.

”Accidentul s-a produs în timpul unor activități de mentenanță. S-au executat lucrări într-un subsol tehnic, la o adâncime de aproximativ 8 metri, fără asigurarea unui sistem de ventilare mecanic, ceea ce a dus la inhalarea unor vapori toxici. Practic, din primele cercetări, se pare că este vorba despre un accident colectiv de muncă.

Din câte am constatat sunt multe nerespectări ale prevederilor legale, probabil o să fie și sancțiuni. În primul rând este vorba de o evaluare a acestor locuri cu risc ridicat și specific, trebuiau luate măsuri d  prevenire în consecință – asigurarea unei ventilații mecanice, stabilirea unor proceduri de lucru, care să nu permită folosirea în exces a acestor substanțe, nesupravegherea celor trei lucrători care a permis practic încălcarea acestor norme”, a spus Mihai Măgdoiu, inspector șef adjunct ITM Sibiu.

Muncitori intoxicati Balea

Potrivit șefului ISU Sibiu, Cosmin Balcu, cei trei sunt semiconștienți și se află la o adâncime de opt metri în pământ. La fața locului se află mai multe ambulanțe, salvamontiști și a fost solicitat și un elicopter SMURD, care urmează să sosească de la Târgu-Mureș.

VIDEO: SALVAMONT SIBIU

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite