Sibiu: Trei săptămâni de aşteptare pentru un buletin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Trei săptămâni de aşteptare pentru un buletin
Sibiu: Trei săptămâni de aşteptare pentru un buletin

Blocarea posturilor însistemul bugetar a îngreunat activitatea la Evidenţa Populaţiei. Zeci de sibieni aşteaptă în fiecare dimineaţă la ora 8, deschiderea Biroului Serviciului de Evidenţa Persoanelor de la Primăria Veche.

Deşi lumea nu se mai îmbulzeşte şi există o sală de aşteptare, iar actele sunt preluate de funcţionari pe baza bonurilor de ordine eliberate de un aparat, sibienii au de aşteptat ore bune ca să le vină rândul. Funcţionarii spun că aglomeraţia a apărut deoarece în urma unei modificari legislative, pentru vizele de flotant studenţii trebuie acum să vină personal şi nu mai poate depune actele pentru toţi administratorul de cămin. Şeful Serviciului Evidenţa Persoanelor, Cornel Sevestrean spune că nu doar acest aspect duce la aglomeraţie în această perioadă, ci şi ajutoarele de încălzire. “Nu asta este principal cauză. Pentru a obţine ajutoarele de încălzire oamenii au nevoie să facă dovada domiciliului, şi vin să îşi schimbe documentele de identitate sau să primească viza de flotant” spune Cornel Sevestrean.
Explicaţia este confirmată şi de o parte dintre cei care erau azi dimineaţă la coadă pentru bonurile de ordine. „ Acesta este al doilea an în care îmi fac viză de flotant pentru ajutorul de încălzire. Gazul este foarte scump. Probabil sunt multe cereri, pentru că sunt mulţi studenţi care vor să-şi facă viza. Ne-au spus ieri că o vom primi în două săptămâni” a declarat Ana Mateiaş, în vârstă de 21 de ani.

Trei săptămâni pentru o carte de identitate

Dacă viza de flotant durează două săptămâni, cei care solicită o nouă carte de identitate sunt chemaţi de funcţionari să o ridice după trei săptămâni. Din schema de 18 de oameni  a Serviciului Evidenţa Populaţiei lipsesc cinci, ceea ce duce la aceste termene lungi, documentele trebuind foarte bine verificate înainte de eliberarea cărţii de identitate. “Am avut anul trecut patru pensionări şi două naşteri. Am reuşit să mai angajăm doar un om până la blocarea posturilor în primăvară” a precizat şeful serviciului, Cornel Sevestrean.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite