Tramvaiul își mută depoul din Sibiu la Răşinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul va gara pe viitor în remiza din comuna din care este originar şi Emil Cioran
Tramvaiul va gara pe viitor în remiza din comuna din care este originar şi Emil Cioran

Remiza de vagoane se va muta în Răşinari din cauza dezafectării a celei din Sibiu pricinuită de mutarea autobazei Tursib în zona de vest a oraşului. Acesta va circula pe viitor doar pe relaţia Răşinari – Grădina Zoologică.

După un an de zile de incertitudini şi speculaţii în privinţa soartei tramvaiului care circulă între Sibiu şi Răşinari încă din 1948, în sfârşit apar şi veşti bune legat de viitorul acestuia.

Tras deja pe linie moartă de municipalitatea sibiană, tramvaiul pe al cărui traseu circulă acum autobuze ale societăţii locale de transport în comun, va reveni la viață graţie unei iniţiative a primăriei din Răşinari, la care a aderat şi municipalitatea locală.
Două obstacole stau în faţa funcţionării tramvaiului. Cea mai gravă problemă este cea a depoului de garare al acestuia. Pentru că Tursib se va muta cel mai probabil anul viitor în noua autobază ce va fi amenajată cu 5,5 milioane de euro în zona de vest a Sibiului, tramvaiul a rămas al nimănui în noua schemă, iniţial primăria a luat în calcul dezafectarea acestuia. O a doua problemă, respectiv a terasamentului liniei de cale ferată pe care circulă tramvaiul urmează să fie şi ea rezolvată

Îl mută la Răşinari
Primarul Răşinariului s-a întâlnit însă de curând cu Klaus Iohannis şi a propus primăriei Sibiu o varintă de salvare a tramvaiului. „I-am spus primarului Sibiului că suntem de acord să ne facem noi remiza la Răşinari şi tramvaiul să fie garat aici după ce Tursib va dezafecta autobaza actuală. Dânsul a fost de accord cu această variantă şi acum urmează ca noi să reabilităm vechiul depou”, a explicat Bogdan Bucur, primar al comunei Răşinari.

Pentru că tramvaiul nu a mai făcut decât curse de probă în ultimul an, acum se determină starea actuală a şinelor pe care acesta îşi va relua activitatea. „Urmează să fie făcut un studiu legat de evaluarea stării liniei de tramvai. Cei de la Tursib au în lucru aşa ceva”, a mai spus primarul Răşinariului. Municipalitatea spune însă că acest studiu nu este încă finalizat. „Acest studiu este încă în curs de desfăşurare” spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Traseu mai scurt
Tramvaiul care este scos actualmente din uz pentru că anul trecut a deraiat în două rânduri, va avea o line mai scurtă decât cea actuală. Astfel şinele vor fi dezafectate pe relaţia Calea Dumbrăvii – Cimitir – Grădina Zoologică.

„Practic tramvaiul nu va mai ajunge în oraş la Cimitirul Municipal. Acesta va merge doar pe relaţia Răşinari – ZOO Sibiu. De acolo oamenii pot să utilizeze autobuzele de pe traseele mijloacelor de transport în comun din Sibiu”, a mai spus Bogan Bucur, primarul Răşinariului. Vestea păstrării liniei de tramvai a adus bucurie şi la Teatrul Radu Stanca, instituţie care are programate constant piese de teatru desfăşurate în tramvai.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite