VIDEO Traian Băsescu s-a aşezat aproape de Iohannis la canonizarea lui Şaguna. Ponta şi Vadim Tudor sunt şi ei în catedrala Mitropolitană din Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moaste Sfantul Apostol Andrei
Moaste Sfantul Apostol Andrei

Preşedintele României, Train Băsescu, a mers dis de dimineaţă la catedrala Mitropolitană pentru a asista la o parte din evenimentele organizate la Sibiu cu ocazia canonizării Mitropolitului Andrei Şaguna. Băsescu a fost invitat la Sibiu de către Mitropolia Ardelalului, la fel ca şi Emil Boc sau finanţatorul Stelei, Gigi Becali sau Corneliu Vadim Tudor. La ceremonie este şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Mii se credincioși au venit să se închine la moaștele Sfântului Apostol Andrei GALERIE FOTO

Mitropolitul Andrei Şaguna, canonizat la Sibiu

Update - ora 11.02: Băsescu stă lângă primarul Sibiului

Chiar dacă relaţiile dintre Băsescu şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis s-au răcit vizibil după ce edilul din Ardeal a acceptat ]naintea alegerilor din 2008, să fie un posibil premier al unui guvern tehnocrat, cei doi s-au salutat şi au luat loc aproape unul lângă celălalt în catedrala din Sibiu.

Miii de oameni sunt prezenţi în catedrală şi în afara acesteia.

A sosit dis de dimineaţă

Manifestările au început la ora 8.30 cu înveşmântarea celor peste 50 de ierarhi români şi străini prezenţi la Sibiu, urmată de plecarea acestora în procesiune spre Catedrala Mitropolitană, unde la ora 9.30 a început sfânta liturghie.

La aceasta participă şi preşedintele Băsescu.

Trebuie să menţionăm că noaptea trecută peste 10.000 de sibieni au mers să se închide şi să se roage la moaştele capului Sfântului Apostol Andrei.

„În cadrul sfintei liturgii, la sfârşit, va fi inclusă ceremonia de proclamare", a spus IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. 

Moaste Sfantul Apostol Andrei

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor, sunt mobilizaţi peste 100 de jandarmi, dar şi poliţişti de la Ordine publică, poliţia rutieră şi investigaţii criminale. Andrei Şaguna va fi comemorat în data de 30 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei.

Revenim astăzi cu alte amănunte şi imagini foto-video de la eveniment

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite