VIDEO Trafic închis pe Valea Oltului din cauza avalanşelor de zăpadă GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tir-uri si Valea Oltului blocate
Tir-uri si Valea Oltului blocate

Circulaţia autoturismelor a fost restricţionată pe ambele sensuri pe DN7 între localitatea sibiană Veştem şi oraşul vâlcean Brezoi. Poliţia a închis drumul din cauza repetatelor căderi de zăpadă ce au avut loc luni pe raza judeţului Vâlcea. Peste 100 de TIR-uri stau blocate pe centura ocolitoare a Sibiului, iar alte aproximativ 40 sunt oprite la Veştem.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Opt tone de alimente au plecat duminică de la Sibiu către sinistrați GALERIE FOTO

VIDEO Zeci de şoferi şi pasageri blocaţi la Veştem,DN 7 a fost închis GALERIE FOTO

Autostrada A1 şi 12 drumuri judeţene au fost închise, iar pe alte 22 de trasee s-au instituit restricţii în Dâmboviţa

Căderile de zăpadă din ultimele 24 de ore au determinat autorităţile să ia măsuri extreme în ceea ce priveşte desfăşurarea traficului rutierpe Valea Oltului. "Traficul a fost complet restricţionat între Veştem şi Brezoi din cauza căderilor de zăpadă de pe carosabil. Maşinile cu un tonaj mai mic de 7,5 tone sunt redirecţionate pe DN1 spre Braşov", a spus comisarul şef Lucian Tarnu, adjunctul IPJ Sibiu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţat de asemenea utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând cu ora 12:30 a fost închis traficul pe DN 7 Veştem – Râmnicu Vâlcea. "Restricţia este din cauza avalanşelor de zăpadă", se arată în nota CNADR.

Sute de şoferi blocaţi

Blocarea Văii Oltului, precum şi restricţia pusă pe DN 1, pe un sens de mers, autovehiculelor cu o masă ami amre de 7,5 tone, au blocat sute de TIR-uri în judeţul Sibiu.

Pe centura Sibiului, la intersecţia DN 1 cu DN 7 (la punct control Veştem) dar şi în parcările de la Miercurea şi Apoldu, tir-urile au fost trase pe dreapta, fără ca şoferii să ştie când vor putea porni mai departe.

„Mi-au spus că drumul e închis, că sunt câteva avalanşe, mai mici, mai mari, şi se aşteaptă deblocarea drumului, când o să ajungem nu se ştie. Vin de la Cluj şi Merg la Craiova, sunt încărcat cu etichete pentru bere, e problemă destul de mare că întârzii, trebuia să fie de azi dimineaţă acolo. De aseară de la 11 am stat la Turda până azi dimineaţă, nu ne-au lăsat, şi acum al doilea blocaj, sperăm că până la sfârşitul săptămânii ajungem şi noi acolo”, a povestit Alexandru Păcurar, un şofer blocat în parcarea de la Veştem.

Tir-uri si Valea Oltului blocate

Oamenii povestesc că nu sunt la primul blocaj, şi nu ştiu când vor reuşi să ajungă la destinaţie. „Ne-au oprit azi-noapte la Orăştie, am fentat puţin că n-a mai fost poliţie şi după aceea am venit aici şi ne-au oprit, ne-au spus că nu mai avem voie să mergem încolo. Trebuie să ajung la Bucureşti, vin de la Arad, sunt încărcat cu marfă din Italia, mă sună clienţii într-una, când ajung, dar dacă drumul e blocat? Avem mâncare, combustibil, avem de toate dar nu mai avem nervi”, a povestit Sorin Nistor, un şofer staţionat cu TIR-ul pe centura Sibiului.

Duminică seara, la Veştem un TIR a derapat şi a ajuns într-un gard, iar şoferul aştepta luni un coleg care să-l recupereze. „Am alunecat şi nu s-a mai oprit camionul şi am intrat într-un gard. M-am speriat un pic, iar camionul are pe partea din faţă daună totală. Veneam de la Mioveni, şi mergeam în Franţa, aştept să vină cineva să mă ia să mă ducă acasă”, a povestit Ionuţ Georgescu, şoferul TIR-ului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite