Tot mai multe suspiciuni de gripă la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijorătoare sunt cele 29 de cazuri de posibile virusuri gripale, investigate momental la laborator. Cu toate acestea, numărul infecţiilor respiratorii este în scădere.

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în ultima săptămână, numărul infecţiilor respiratorii a scăzut cu peste 14 procente, comparativ cu săptămâna anterioară. Aşa se face că aproximativ 1860 de persoane s-au îmbolnăvit.

„Numărul infecţiilor respiratorii acute din această săptămână se află sub media celor 3 săptămâni anterioare, medie ce ajunge la 2256. Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri, circa 30%, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5 – 14 ani“ se mai arată în comunicatul DSP Sibiu.

În ceea ce priveşte circulaţia virusurilor gripale, nu a fost confirmat nici un caz, dar s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de suspiciuni, mai exact  29, dintre care 27 sunt în comuna Mihăileni. Aici, în cursul săptămânii trecute,  au fost identificate 12 cazuri în familii şi 15 cazuri în şcoli. Toate persoanele sunt izolate, sub tratament, la domiciliu, prezentând forme uşoare de îmbolnăvire.

Din păcate, numărul pneumoniilor din ultima săptămână este în creştere. 273 de persoanes-au îmbolnăvit de pneumonie, în ultima săptămână. Cele mai multe cazuri, au survenit la grupa de vârstă 30 – 64 ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite