Topul celor mai bogaţi parlamentari sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Cazan a băgat în buzunar peste 500.000 de lei din chirii
Mircea Cazan a băgat în buzunar peste 500.000 de lei din chirii

Mircea Cazan şi-a rotunjit veniturile din chirii, conform ultimei declaraţii de avere. Deputatul Ioan Cindrea este cel mai „sărac“ parlamentar de Sibiu, iar senatorul Viorel Arcaş îl depăşeşte la avere pe actualul ministrul al Economiei, Ion Ariton.

CITIŢI ŞI:

TOP AVERI 2010 - Deputatul Mircea Cazan este cel mai avut parlamentar din Sibiu

TOP AVERI 2010 - Viceprimarul e cel mai bogat din Primăria lui Klaus Iohannis

Declaraţiile de avere depuse de către cei nouă parlamentari ai judeţului Sibiu nu înregistrează diferenţe semnificative decât în cazul a câţiva dintre ei. Creşterile spectaculoase lipsesc de această dată, dar, şi aşa, parlamentarii sibieni au în continuare proprietăţi şi conturi importante în bancă.

Cazan a câştigat din chirii
Printre cele mai importante schimbări între declaraţiile de avere de anul trecut şi cele de anul acesta se regăseşte şi cea lui Mircea Cazan. Dacă în 2010, acesta deţinea nu mai puţin de 17 imobile, în 2011, Cazan mai are doar zece dintre acestea, vânzând, în special, apartamentele deţinute în zona Capitalei şi pe cele din Sibiu. În ciuda acestui fapt, deputatul de Sibiu tot a reuşit să încaseze în ultimul an, din chirii, peste 500.000 de lei, de aproape nouă ori mai mult decât a încasat de la Camera Deputaţilor ca salariu. Chiar şi aşa, Cazan, în acţiuni şi bani în conturi, are peste 400.000 de euro, iar dacă adăugăm şi proprietăţile deţinute este în continuare de departe cel mai avut parlamentar al Sibiului.

Ioan Arcaş, senator de Sibiu

Arcaş, senator avut
Medieşeanul Viorel Arcaş a bătut pasul pe loc la proprietăţile şi maşinile deţinute, dar a avansat în privinţa activelor bancare, a acţiunilor şi plasamentelor efectuate. Dacă în conturi are aproximativ 290.000 de euro, pe noua declaraţie de avere apar şi plasamente în trei asigurări de viaţă, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Dacă mai adăugăm şi valoarea la zi a acţiunilor, de 163.000 de euro, bilanţul senatorului ajunge la o valoare totală de aproximativ 410.000 de euro, cu aproximativ  90.000 mai mult, decât valoarea declarată în 2010.
În privinţa senatoarei Minerva Boitan fluctuaţiile nu sunt semnificative, ci doar că are în conturi mai puţin cu 20.000 de euro, faţă de ceea ce declarase în 2010.

Ion Ariton, Ministru al Economiei

Ariton bate pasul pe loc
Actualul Ministru al Economiei a rămas cu aceeaşi avere ca şi anul trecut. Ariton are o casă pe numele soţiei la Sibiu, un apartament pe numele său, tot în Sibiu, şi o casă de vacanţă la Sebeşu de Sus. În curte apare parcat, oficial, acelaşi Mercedes cumpărat în 2008, iar ca acţiuni deţine aproximativ 60.000, la Banca Carpatica. Ion Ariton are şi o datorie de 20.000 de euro, scadentă în acest an. Parlamentarul sibian a băgat în buzunar din salarii peste 65.000 de lei, cu 12.000 mai puţin faţă de ultimele cifre stipulate în penultima declaraţie de avere.

Gheorghe Roman, deputat de Sibiu


În ultima declaraţie de avere a deputatului Gheorghe Roman, nu se mai regăsesc două terenuri şi o casă de vacanţă în comuna Band, din judeţul Mureş. Potrivit aceluiaşi document, Roman a vândut o casă cu teren, în Band, în 2011, lui Teodor Roman, contra sumei de 10.000 de euro. La capitolul active financiare, în 2011, nu se mai regăsesc 91.400 de lei, declaraţi, anul trecut, la Banca Transilvania. Roman a scăpat şi de o datorie, la aceeaşi instituţie financiară, de 14.409 euro.  


În schimb, valoarea la zi a acţiunilor sau părţilor sociale deţinute de deputatul Raluca Turcan s-a modificat de la 169.441 la 14.872. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Turcan a scăpat şi de o datorie de 5.000 de euro, avută la o persoană fizică. Deputatul Cornel Ştirbeţ şi-a crescut investiţia în construcţia casei de vacanţă, de la 78.000 la 265.000 de ron. Ştirbeţ a făcut şi datorii, respectiv 150.000 de euro împrumutaţi de la Maria Ştirbeţ, cu scadenţă în 2016.

Cindrea şi Lup, la coadă
Nici Ioan Cindrea nu a stat pe loc în ultimul an, deschizând la Raiffeisen Bank un cont nou, de 24.000 de euro. În rest, averea deputatului de Sibiu nu a suferit alte modificări majore, adică are tot cinci imobile, două autoturisme şi bijuteriile soţiei în valoare de 25.000 de euro. 
Deputatul Mircea Silvestru Lup a avut un an bun. Declaraţia lui de avere s-a îmbogăţit cu patru contri noi: două la BCR, de 9.000 de dolari şi 20.000 de lei, unul la CEC, de 20.000 de lei, şi unul la Raiffeisen Bank, de 1.500 de lei. Acestea, pe lâmgă celelalte şase conturi pe care le avea deja, totalizând câteva sute de mii de euro.

Citat:
„Ultimul an a fost destul de prost, pentru că mi-au scăzut veniturile cu 25%, ca la toată lumea" - Ioan Cindrea, deputat

Ioan Cindrea, deputat de Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite