Toamna filmelor germane organizată de ULB Sibiu şi Centrul Cultural German

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural German Sibiu organizează în toamna anului 2010, împreună cu Lectoratul DAAD din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu şi cu Evangelische Akademie Siebenbürgen, seria de filme cu prelegeri intitulată Peisaje magice – Literatură germană în film.

CITIŢI ŞI:

Singurul festival de film dedicat copiilor ţine la Sibiu

„Sold out” la „Frumoasa din Pădurea Adormită”

O dată pe lună vor fi prezentate ecranizări de opere literare care preiau diferite modele din spaţiul germanofon şi în care peisajul regiunii specifice joacă un rol important – în calitate de spaţiu de rezonanţă în istoria culturii şi ca mijloc estetic.

Fiecare film va fi precedat de o scurtă introducere, iar proiecţia va fi urmată de discuţii. Astfel în data de 22 octombrie 2010, la ora 18:00, la Centrul Cultural German Sibiu va fi prezentat filmul Krabat (2008).

Filmul, turnat în mare parte în apropiere de Sibiu, din a cărui distribuţie fac parte actori distinşi cu multiple premii, este o adaptare a romanului omonim al lui Otfried Preußler, autor de cărţi pentru tineri, care prelucrează aici o legendă din secolul al XVII-lea, din regiunea sa natală, Boemia de Nord.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite