Tinerii din Mediaş au un nou primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipiul Mediaş este al doilea oraş ca mărime din judeţ
Municipiul Mediaş este al doilea oraş ca mărime din judeţ

Tinerii consilieri locali şi-au ales primarul în cadrul unui eveniment la care au participat atât membrii Consiliului Local al Tinerilor ajunşi la final de mandat, cât şi noii consilieri locali.

CITIŢI ŞI:

Recital de pian la Sala Traube din Mediaş

Universitatea de râsete la Sibiu

Grigore Cartianu vorbeşte astăzi despre crimele care au îndoliat Sibiul

Fiecare tânăr consilier local din mandatul 2009 – 2011 a fost premiat de municipalitate cu o medalie şi o diplomă de excelenţă. Timp de doi ani, tinerii consilieri locali au desfăşurat peste 13 proiecte, precum: Ziua Porţilor Deschise la cinematograf şi muzeu, Şi tu poţi fi Moş Crăciun, Balul Liceelor 2010 şi 2011, Biblioteca Vie, O bomboană pentru o ţigară, Hrăneşte un zâmbet, Campania de plantare de puieţi,  Let’s do it Romania, Ziua Recoltei, Ziua Biodiversităţii, Halloween Party, Campania ANTIDROG „Drogurile te condamnă la moarte. Alege viaţa!“ şi Săptămâna Tineretului Medieşean.
Noul Consiliu Local al Tinerilor este alcătuit din 20 de consilieri, reprezentanţi ai liceelor din municipiu.

Consiliul Local al Tinerilor este format din elevi ai claselor a IX- a şi a X-a, fiecărei unităţi de învăţământ revenindu-i un număr de consilieri potrivit normei de reprezentare, care este de 1 consilier la 74 de elevi. Fiecare tânăr consilier local a depus jurământul luni, 30 mai 2011, după care cei şase candidaţi la funcţia de primar şi-au prezentat proiectele.

În urma alegerilor, Kiss Izabella, de la Şcoala Naţională de Gaz, a fost aleasă în funcţia de primar. Funcţia de viceprimar a fost ocupată de Raluca Roşca de la Colegiul Tehnic Mediensis, iar cea de secretar de Daria Rus, elevă a Liceului Axente Sever. Competiţia a fost una acerbă, fiind nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru desemnarea funcţiei de primar.

„Consiliul Local al Tinerilor a fost în ultimii doi ani un partener de încredere pentru municipalitate. Aceşti tineri au reuşit să creeze evenimente importante, cu sute de participanţi, au format o echipă şi au demonstrat că tineretul medieşean are iniţiativă, talent şi dorinţă de a schimba lucrurile. Vreau să îi felicit pentru tot ceea ce au realizat în aceşti doi ani de mandat şi le urez mult succes la bacalaureat şi mai departe la facultate. De asemenea, vreau să le transmit noilor consilieri că continue activităţile începute de Consiliul Local al Tinerilor şi totodată să vină cu idei noi de proiecte, care să răspundă aşteptărilor tinerilor medieşeni“, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite