Sibiu: Astăzi se judecă din nou cauza Tîmplarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani de când a început, procesul de fond al grupării infracţionale condusă de Constantin Tîmplaru îşi aşteaptă încă sentinţa.

Tribunalul Dolj judecă astăzi, 9 iunie, începând cu ora 13, cauza Tîmplaru, după ce pe 2 iunie, la termenul anterior, procesul a suferit încă o amânare. Atunci avocaţii apărării au lipsit nejustificat iar instanţa a dispus adrese către barourile din care fac parte apărătorii, atât celor aleşi cât şi celor desemnaţi din oficiu. Instanţa doljeană a mai atenţionat apărătorii prezenţi la acest termen asupra necesităţii prezenţei la instanţă pentru termenul stabilit în continuare şi le-a atras atenţia asupra amendării lor la maximul prevăzut de lege, în cazul în care nu-şi vor asigura substituirea în cauză. La termenul din 2 iunie instanţa a respins cererea de disjungere a cauzei şi restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu formulată de apărători.

Membrii grupării Tîmplaru sunt acuzaţi de omor şi tentativă de omor, constituire şi aderare la grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, perceperea de taxe de protecţie, şantaj şi spălare de bani. Procesul lor a început în 2007, după crima de pe strada Luptei, din 28 ianuarie 2007 şi bătaia de la Spitalul de Urgenţă. În acea zi, Ioan „Lică” Maţia a fost înjunghiat într-o confruntare cu cei din grupul Tîmplaru. Florin Judele este acuzat de această crimă iar Contantin Tîmplaru, pentru complicitate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite