Sibiu: Tempesta s-a răsturnat la Sibiu Rally Show

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a V-a ediţie a Sibiu Rally Show a adus pe circuit un număr record de treizeci şi opt de piloţi. Pilotul italian Marco „Tempesta“ Tempestini a abandonat după o spectaculoasă ieşire în decor. Evenimentul a fost la a doua ediţie în care a militat pentru cauza Fundaţiei „Casa Speranţei“, pionier al îngrijirii paliative.

O competiţie frumoasă condimentată cu răsturnări de situaţie şi răsturnări la propriu, ieşiri în decor, fum, derapaje, emoţii şi sunete asurzitoare de motoare superdotate. Pe scurt, spectacol total oferit de cele treizeci şi opt de echipaje care s-au întrecut toată ziua de ieri la Sibiu Rally Show. Cursa a avut loc în faţa a peste o mie de spectatori cocoţaţi pe dealurile din jurul circuitului de autocross din cartierul Ştrand. Numărul mare din „tribune“ al susţinătorilor sportului cu motor a fost şi meritul unor condiţii meteorologice grozave, o zi călduroasă de toamnă fiind numai bună pentru ultima competiţie de rally a sezonului 2009.

„A fost un succes din toate punctele de vedere cu un număr record de piloţi la start, douăzeci la grupa A şi optsprezece la clasa N. Un succes şi prin participarea celui mai tânăr pilot din competiţie, sibianul Radu David, 14 ani, concurent în Campionatul de Slalom Paralel“, a declarat Berti Panaiot, responsabil PR al evenimentului. Radu David nu a dispus de o maşină de grupa A, dar nu s-a lăsat mai prejos şi a luat startul cu un Volkswagen Golf 2, maşina cu care concurează şi în Campionatul de Slalom Paralel. El a terminat pe locul 14, într-una din manşe învingându-l chiar pe Edwin Keleti.

George Szabo, pilotul zilei
Cea mai mare surpriză a zilei a produs-o italianul Tempestini, el ieşind în decor în prima manşă a semifinalelor. Din cauza avariilor produse de răsturnare, pilotul italian s-a retras din cursă şi a lăsat cale liberă adversarului său direct, Gergo Szabo. Prin cei mai buni timpi ai fiecărei manşe, Szabo a şi câştigat întrecerea finală în faţa lui Bogdan Marişca, rămânând cel mai rapid pilot al Sibiu Rally Show. Manu Mihalache, câştigătorul ediţiei de anul trecut a Sibiu Rally Show, a fost nevoit să abandoneze după o spectaculoasă ieşire în decor. La grupa A, cel mai rapid în prima rundă a fost Alex Filip, dar pe parcursul întrecerii nu şi-a putut păstra avântul, astfel că el n-a ajuns în finală. Daniel Ungur a încheiat victorios competiţia grupei A, devansându-l pe Edwin Keleti, pilotul lui Victor Ponta.

6.000 de lei strânşi pentru „Casa Speranţei“
La fel ca în 2008, Sibiu Rally Show a susţinut Fundatia Hospice „Casa Speranţei“ Braşov, pionier al îngrijirii paliative din România şi Europa de Est. Astfel, toţi participanţii şi spectatorii acestei ediţii au fost invitaţi să doneze o sumă de bani pentru Fundaţia „Casa Speranţei“. Până la închiderea ediţiei, suma strânsă era estimată la aproximativ 6.000 de lei.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite