Teatrul Naţional Radu Stanca merge la Olimpiada Culturală de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După triumful din 2009 cu mega - producţia „Faust” în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu revine în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh cu spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”.

Cele cinci reprezentaţii de la Edinburgh vor avea loc în perioada 17 - 20 august, la King’s Theatre şi marchează premiera mondială a spectacolului.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu face parte din programul oficial al Olimpiadei Culturale de la Londra alături de alte şase spectacole selectate de la Edinburgh pentru a contribui la agenda de evenimente a Festivalului Londra 2012, cea mai mare sărbătoare culturală din istoria mişcării olimpice şi paralimpice. Festivalul Londra 2012 este prezentat ca o sărbătoare naţională spectaculoasă ce se întinde pe durata a douăsprezece săptămâni, în perioada 21 iunie - 12 septembrie 2012.

Mai mult decât atât, spectacolul sibian este nominalizat ca alegerea numarul unu în teatru din acest an de la Edinburgh.

„Prezenţa noastră la Edinburgh contribuie semnificativ prin calitatea artistică şi parteneriatele încheiate la consolidarea prestigiului României.” a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu. 

Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, iar din distribuţie fac parte actorii Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Alexandru Nicoară, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei şi Corina Vişinescu.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite