Sibiu: Taxa pe pet va fi revizuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Taxa pe pet va fi revizuită
Sibiu: Taxa pe pet va fi revizuită

Prezent la Sibiu pentru a participa la Conferinţă Internaţională Privind Implementarea Legislaţiei Europene de Mediu, ministrul Mediului a recunoscut că s-a grăbit când a anunţat introducerea taxei pe pet şi a spus că o astfel de decizie impune o analiză economic foarte atentă.

Nicolae Nemirschi a spus că o astfel de taxă s-ar putea impune, însă măsura trebuie luată astfel încât să nu afecteze producătorii. „ Este adevărat că m-am grăbit când am făcut această afirmaţie şi probabil tocmai de aceea am fost înţeles greşit. Deciziile nu pot fi luate decât în urma unei analize economice atente, care trebuie în primul rând să nu-I afecteze pe producători“, a spus Nemirschi.
Potrvit acestuia, problema s-ar putea rezolva prin două metode: prin coerciţie sau prin recompensă. „ Prin coerciţie consider însă că nu este momentul să o facem, aşa că am zis că prin recompensă s-ar putea să funcţioneze. Fiecare locuitor al României ar trebui să conştientizeze importanţa colectării selective. Avem încă problem grave din acest punct de vedere, mai ales pe marginea drumurilor, şi râuri şi, de ce nu, în Delta Dunării“, a completat ministrul.

Automate de recuperare a pet-urilor în supermarketuri

Mai mult,  acesta a spus că s-ar putea să fie instalate automate pentru reciclarea sticlelor de plastic în marile magazine din ţară, iar în momentul în care oamenii vor dori să recicleze un pet, ei vor primi un bon valoric pe care îl vor putea folosi ulterior la cumpărarea altor produse.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite