Tatuatori din toată lumea vin în această săptămână la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transilvania Tatoo Expo va avea loc la Sibiu intre 22 si 24 iunie. Foto: Ovidiu Matiu
Transilvania Tatoo Expo va avea loc la Sibiu intre 22 si 24 iunie. Foto: Ovidiu Matiu

Peste 50 de tatuatori de pe trei continente vin la Transilvania Tatoo Expo, cel mai important eveniment de acest gen din Europa de Est.

Pasionaţii de arta tatuajelor sunt aşteptaţi între 22 şi 24 iunie la Sibiu, pentru a se întâlni cu artişti din 19 ţări, care vin la cea de-a patra ediţie a Transilvania Tatoo Expo. La Sibiu, vor ajunge tatuatori din Germania, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Belgia, Finlanda, Marea Britanie, Spania, Noua Zeelandă, Lichtenstein, Mexic, Coraţia, Italia, Franţa, Olanda, Elveţia, Canada, Ungaria, Austria şi România.

Fie că vorbim de tatuaje tradiționale maori, realiste, stil japonez, tribale, alb-negru, color, mari sau de mici dimensiuni, toate vor putea fi realizate sau admirate în cadrul celei de-a patra ediții a convenției de la Sibiu, considerată cel mai important eveniment de acest gen din Europa de Est prin numele mari pe care le aduce an de an.

Don Fat (Spania), Benjamin Moss (SUA), John Montgomery (SUA), Tony Mancia (SUA), Attila de la BizzArt (România) și alți artişti consacraţi din întreaga lume vin la Sibiu să promoveze tatuajul ca artă.

Concerte tribut şi filme documentare

Anul acesta, convenția de tatuaje de la Sibiu va aduce pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor cele mai bine cotate formații tribut din România. Melodiile celebre ale celor de la Metallica, Slayer, Dio și Pantera vor fi reinterpretate la Transilvania Tattoo Expo 2012 de formațiile Masterpiece, Silent Scream, Hungry for Heaven și Domination. În perioada 22 – 24 iunie vor mai urca pe scenă cei de la Krepuskul, Onenightstand și prima trupă de rockabilly din România, CatRythm.

Tot în cadrul evenimentului, în parteneriat cu Astra Film Sibiu, vor fi proiectate trei filme documentare despre istoria tatuajelor, simbolistica lor și modul în care aceastea influențează viața oamenilor, din cele mai vechi timpuri până în prezent. Filmele documentare vor fi proiectate în sala studio a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Şcoala tatoo

Ateliere educative “Tattoo School” se vor desfășura sub forma unor discuții deschise la care sunt invitați să participe toți cei interesați de fenomen. Cei care doresc să își facă un tatuaj și consideră ca nu au suficiente informații pot pune întrebări specialiștilor din țară și din străinatate invitați să modereze discuțiile.

Atelierele se vor desfășura zilnic și vor aborda teme diferite legate de igienă - riscurile la care se pot expune artiștii și modelele lor, protocolul care trebuie urmat în diferite situații, tehnică – diferențele între mașinile de tatuat, reglarea aparaturii și legislație, în cadrul cărora participanții vor afla despre actele necesare pentru a activa legal în acest domeniu.

Activitățile conexe din cadrul ediției din acest an a Transilvania Tattoo Expo vor avea loc în foaierul și pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în Piața Unirii din Sibiu. Zona va fi închisă în perioada convenției, accesul publicului facându-se doar pe baza de bilet. Prețul unui bilet este de 15 RON/zi și 30 RON/weekend și asigură accesul la toate evenimentele incluse în programul artistic al convenției. Biletele pot fi achiziționate la intrarea în spațiul de eveniment.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite